ЦВК зареєструвала дві партії під назвою «Самопоміч»

ЦВК зареєструвала дві партії під назвою «Самопоміч»

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала для участі у місцевих виборах політичну партію «Самопоміч», назва якої збігається з назвою популярної парламентської партії. У партії «Об’єднання «Самопоміч» уже заявили про «аферу», натякнувши, що за партією клоном стоять політики зі «Свободи».

Про це повідомляють "Спектр новости" з посиланням на zaxid.net.

В офіційному списку партій, допущених до участі у місцевих виборах 25 жовтня, що опублікований на сайті ЦВК виявилось дві партії з назвою «Самопоміч». Під номером 87 вказана політична партія «Об’єднання "Самопоміч"», лідером якої є міський голова Львова Андрій Садовий, а під номером 107 політична партія «Самопоміч», лідером якої вказаний Сергій Кударенко.

В «Об’єднанні "Самопоміч"» припускають, що за офіційною реєстрацією партії-клона стоять політики з ВО «Свобода» – народні депутати Андрій Іллєнко та Юрій Левченко. На доказ цього у заяві наводиться низка фактів, яка свідчить, що «керівництво» фейкової «Самопомочі» прямо пов’язане з цими двома депутатами від «Свободи», а «голова партії» Сергій Кударенко з березня 2014 року є віце-президентом холдингу «Київміськбуд».

«Ми наразі нікого не звинувачуємо, хоча маємо інформацію, хто стоїть за організацією та майбутнім використання клону в брудній грі, – йдеться у заяві «Об’єднання "Самопоміч"». – Для початку просимо Андрія Іллєнка та Юрія Левченка дати свої коментарі: що роблять Ваші люди в цій афері? Чи Ви є свідомими учасниками афери чи Вас використали «в темну»?».

Нагадаємо, що Мін’юст у кінці грудня 2012 року зареєстрував політичну партію під назвою «Самопоміч» під головування Степана Кудренка. Рішення Мін’юсту стало несподіванкою для міського голови Львова Андрія Садового, який за два місяці до того оголосив про створення партії «Самопоміч». Але поки львівська «Самопоміч» збирала у всіх областях України підписи на свою підтримку, юристи, яких у ЗМІ прямо пов’язали з ВО «Свобода», зареєстрували в Мін’юсті партію з такою ж назвою. Після того «Самопомочі» під головуванням Садового довелось зареєструватись під назвою «Об’єднання "Самопоміч"», хоча у ЗМІ цю партію практично завжди називають просто «Самопоміч».