"ДЕ ВЗЯТИ 70 МІЛЬЯРДІВ ДЛЯ ЗСУ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДЕ ВЗЯТИ 70 МІЛЬЯРДІВ ДЛЯ ЗСУ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Депутати від Європейської Солідарності закликали президентську монобільшість передати Збройним Силам додаткові 70 мільярдів грн. Плюньте в очі тому, хто скаже що армія цих коштів не потребує. Волонтери вам залюбки розкажуть, що вони возять в ЗСУ з того, що надавати має держава.

Популізм? Порошенко піариться?

Знаєте, я сам завжди був категоричним противником сліпого популізму, коли піар шкодить інтересам держави. Але. Коли я почитав пропозицію ЄвроСолідарності, то зрозумів, що саме цей проект неабияк вартий уваги. Бо насправді депутати ЄвроСолідарності пропонують передати ЗСУ кошти зі статей, які наразі стали неакутальними.

Де може зекономити кошти Верховна Рада? У першу чергу на скандальному "соцекономі". Тобто на грошах які депутатам роздають на округи. Давно помічено, чим більш ти лояльний до влади, тим більше коштів тобі дадауть на округ.

Вдумайтеся! Ще й досі обсяги соцеконому НЕ переглянуті. А в країні війна! Як на мене, не час піаритися депутатам монобільшості.

Далі, сядьте аби не впасти. "Велике будівництво". Кошти на будівництво доріг ще й досі висять у бюджеті, незважаючи на те що частина тих доріг перебуває на окупованих територіях, а частина вже нафіг не потрібна. Нам зараз рокади на загрозливих ділянках фронту будувати треба, під керівництвом транспортників ЗСУ. І зовсім не по цінах ВеликБуду.

Далі. Державне фінансування телеканалів "Рада" і "Дом". Які-такі телеканали в епоху моно-марафону і свавільних відключень опозиційних телеканалів? Цих грошей потребують в ЗСУ. В тому числі - підрозділи ІПСО.

Президентський університет... Нагугліть як зараз виглядає. Харківський університет, один з найкращіх в Україні! Переконаний, президентський університет почекати може, а Збройні сили - ні.

Тощо й тощо. Депутат Ніна Южаніна з ЄвроСолідарності, переглянула весь бюджет, і навіть не заглиблюючись знайшла для ЗСУ 70 мільярдів грн. Вона вимагає того, що зобов'язана зробити ВР в такій ситуації.

Фракція ЄвроСолідарності вимагає секвестру бюджету. Тобто перегляду його статей і виділення максимуму коштів Збройним силам. До речі, пані Южаніна 70 мільярдів знайшла просто, що називається, по верхах. Якщо перебрати бюджет ретельно можна знайти й більше за 70 мільярдів грн.

Законопроект 7340 про внесення змін до Державного бюджету уже внесений до ВР. ЄвроСолідарність вимагає аби законопроект був розглянутий на наступному засіданні ВР. Чекаємо від монобільшості прояву патріотизму і самопожертви.

Чи може монобільшість замість виділяти 70 мільярдів ЗСУ, знову полізе просторікувати як нам НАТО не допомагає? Може таке статися? Як ви думаєте?