"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

BILD: У ЄС обговорюють можливість продовжити тимчасовий захист для українських біженців до березня 2025 року.

❗️Нині у країнах Євросоюзу перебуває понад чотири мільйони українських біженців, близько мільйона з них зупинилися у Німеччині. Здається, Захід доходить висновку, що ця війна швидко не закінчиться.

Gazeta Wyborcza: Міністри сільського господарства України та Польщі провели "гарні перемовини" щодо експорту зерна.

Обговорювали, зокрема, українську ініціативу запровадити урядову процедуру ліцензування експортерів. Варшава поки що вивчає питання. Також закінчується обговорення з Литвою перенесення контролю над зерном з польського кордону до литовських портів. Україна пропонує використовувати такий самий механізм і у випадку з німецькими портами.

Польська сторона попросила Україну відкликати позов до СОТ. Український представник пообіцяв обговорити це із міністром економіки. Проте, за повідомленням АР, Київ вже, начебто, відкликав свій позов.

❗️Все добре, що добре закінчується, але, за інформацією цього ж видання, скандал з українцями був спровокований більшою мірою штучно - Київ на нього "повівся", а у результати свої проценти перед виборами наростили ПіС/Конфедерація.

Здається, адмірал Соколов тимчасово живий - американці поки не підтверджують його смерть.

❗️Але вдумайтесь в інше: у Москві те, що командувач Чорноморського флоту, нібито, вижив після атаки України зброєю НАТО по Севастополю, вважають великим успіхом "СВО"! І це після "Києва за три дні"...