"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

9 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про закриття справи так званої формули Роттердам+. Водночас Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) знову не погодилася з таким рішенням і буде оскаржувати це рішення.

Шостий рік тягнеться ця справа, в якій задіяно біля трьох десятків слідчих. Три десятка слідчих із зарплатнею, яка у декілька десятків разів перевищує середню по Україні, переливають з пустого в порожнє тільки для того, щоб таки щось нарити на Порошенка - бо саме його нинішня влада абсолютно безпідставно вважає бенефіціаром цієї формули. Шостий рік не виходить у Данила-майстра "камєнний цвєток", але він продовжує довбати лобом те каміння.

Та подайте вже хтось у ДБР, яке фінансують американці, заяву про приналежність Єрмака до с/с росії, а то весь фейсбук про це знає, а жодної заяви у правоохоронні органи так ніхто з політиків чи пересічних громадян не подав. Нехай хоть якоюсь корисною справою займуться наші правоохоронні органи, а не оцим всім.


The Guardian: Ізраїль вводить «повну облогу» Гази, заявив міністр оборони країни Йоав Галлант.

«Немає електрики, немає їжі, немає води, немає палива», — це його слова.

❗️Ізраїль, по суті, поклав відповідальність за дії ХАМАС на всіх жителів сектора Газа. Як ви вважаєте, це правильно у ситуації, що склалася, чи все ж таки антигуманно?


Згоден з думкою, що дії ХАМАС на російсько-українську війну не вплинуть: Америка не розвалиться, а Ізраїль встоїть та переможе. Надії на те, що нова Близькосхідна війна відверне загальну увагу від України, а під шумок Москві легше розібратися з Києвом, вважаю ілюзорними.

❗️Але.. Для Європи та США виникне інша проблема - новий потік біженців з Близького Сходу, які легально (а більшість і нелегально) потраплять до країн ЄС та НАТО. І кожен десятий з цих біженців буде латентним терористом, який вичікуватиме свого часу для того, щоб піти до Аллаха, забравши з собою якомога більше "невірних".

І от тут (що стосується США) настає зоряний час Трампа, який стовідсотково розігруватиме карту мігрантів, включивши у свою передвиборчу кампанію пункт про максимальне посилення контролю за біженцями з Близького Сходу.

Єдине, що може протиставити цьому адміністрація Байдена - зробити аналогічний крок на випередження. Так повинні зробити і лідери ЄС, якщо не хочуть нової хвилі організованого тероризму від ХАМАС, Хезболи, ІГІЛ та Росії, яка є залаштунковим куратором цих формувань.

Але ж хтось знову розпочне свою пісню про людяність, толерантність та гуманізм...