"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Le Parisien: Армія оборони Ізраїлю підтвердила повідомлення про те, що вперше ультраортодоксальні євреї, що становлять 12% населення країни, вирішили взяти в руки зброю.

Близько 2 100 осіб вже добровільно вирушили на військову службу.


Reuters: Європейський союз підтримує план надання Україні допомоги у розмірі 50 млрд євро протягом наступних чотирьох років.

Однак узгодження деталей триватиме до грудня.


The Financial Times: Лідери країн ЄС схвалили плани використання доходів від заморожених російських активів для допомоги Україні.

Прибуток обчислюється мільярдами євро. Єврокомісія представить пропозиції на початку грудня. Брюссель перебуває у постійному контакті з Лондоном та Вашингтоном, щоб синхронізувати підходи.

❗️Найважливіша новина на сьогодні. Ще б самі заморожені кошти конфіскувати, але то попереду.


The Times: Після замаху на життя відомого проросійського сепаратиста Олега Царьова підозри ляжуть на українські спецслужби, які, як вважається, стоять за низкою вбивств російських націоналістів та їхніх союзників. Успіх таких атак частково пояснюється тим, що ЦРУ навчало українських оперативників.

❗️Щось дуже посилено почали розганяти наратив про причетність України до політичних вбивств. Думаю, для підтвердження цієї тези свої ж Царьова і пристрелили. Тим більше, що він відверто хвалив Пригожина і останнім часом стверджував, що російська армія не друга у світі, а гуано. От двох зайців і вбили. Символічно, що на територію санаторія їм. Кірова.


Адвокат УПЦ МП американський юрист Боб Амстердам направив депутатам ВР листа, в якому заявив, що, у разі голосування за законопроект про заборону УПЦ, вони можуть зазнати кримінального переслідування в зарубіжних країнах.

У листі адвокат заявляє, що, за його оцінкою, ухвалений у першому читанні законопроект 8371 порушує право людини на свободу віросповідання, а депутати, які підтримуватимуть цей закон, можуть у майбутньому з'явитися в іноземному суді та звинувачуватися у кримінальних злочинах.

Американський адвокат захищає московську церкву? А на російського грошей не вистачило?

Хоча впевнений, що «Боб Амстердам» в миру якийсь Боря Сизрань, має свій маленький юридичний гешефт на Брайтон-біч та підробляє стукачем в російській резидентурі.

Бобе, йшов би ти в… Амстердам. Лякати він тут буде…