Депутат сейму Латвії Александр Кірштейнс: російська мова з'явилася "коли монголо-татари намагалися говорити українською"

Депутат сейму Латвії Александр Кірштейнс: російська мова з'явилася "коли монголо-татари намагалися говорити українською"

Депутат сейму Латвії Александр Кірштейнс угарнув з орків, що їхня мова з'явилася, коли монголи намагались говорити українською.

Найсмішніше, що це істинна правда. Скільки б там орки в його коментах не пищали.

Саме конкістадори з Києва 9 століть тому завезли у джунглі Залісся руську мову, а з нею європейську культуру, релігію, цивілізацію. В цьому ми стали повністю частиною загальноєвропейського історичного процесу по колонізації відсталих племен на периферії Європи. Тільки португальці колонізували племена в джунглях Амазонки, французи на півночі Африки, а ми на чотири століття раніше за них усіх - на північно-східній окраїні Європи.

При чому самі київські королі (rex-и) ніколи не бували в своїй колонії. Спершу туди посилали простих воєвод-конкістадорів, а потім разік відправили наймолодшого (6-го) сина царя (rex) Володимира Другого (Мономаха) - Юрія (ака Довгорукий). І він там правив від імені старшого брата - царя (rex) Мстислава Першого Великого.

А потім була навала монголів на Русь і монголи навмисно відірвали колонію з-під впливу киян. І передали під вплив місцевих колоніальних еліт-колаборантів. І колаборанти типу Сашки Невського вже довели цю колонію до сучасного деградованого стану. Єкспєрімєнт оказался нєудачним.

Ось така історична правда.