Державний департамент назвав українські ЗМІ «частково вільними»

Державний департамент назвав українські ЗМІ «частково вільними»

Україна бореться проти російської тиранії, проте молода демократія стикається з внутрішніми загрозами. В першу чергу, мова про корупцію та свободу слова – дедалі більше сигналів свідчать про проблеми у цих сферах. Днями Державний департамент США у своєму звіті про дотримання прав людини у різних країнах світу зазначив, що українські ЗМІ є лише «частково вільними», пише бельгійське видання EuToday.

Як говориться у звіті, гарантована Конституцією свобода слова та преси була обмежена рішенням української влади після почату повномасштабного вторгнення Росії. З того часу влада блокувала видання, які вважає загрозою національній безпеці. Але до цього списку потрапили також опозиційні телеканали, які до багато років працюють в Україні. Державний департамент також вважає недостатнім розслідування випадків нападів на українських журналістів.

Американський уряд вважає, що так званий телемарафон «Єдині новини», який стартував на провідних українських каналах навесні минулого року, може посилити контроль влади за мовленням, - повідомляє Антикор.

Взагалі, ситуація зі свободою слова в Україні сьогодні добре описав мені польський, який працює у Києві: - Про себе лише хвалебно, про інших погане, або нічого. Про свої провали та ганьбу мовчати.