Десь ми заблукали в пошуках розумного балансу між "Я" і "держава" - Олена Кудренко

Десь ми заблукали в пошуках розумного балансу між "Я" і "держава" - Олена Кудренко

6 листопада 2019 року за заявою прихожан Київського патріархату УПЦ (таке надавалося пояснення) СБУ почало розслідування щодо розпалювання міжрелігійної ворожнечі. І формулювання - незаконні дії ряду вищих посадових осіб під час створення ПЦУ.

Так-так, мова про той самий "Томос". 2019 рік. Дуже показовий рік у багатьох відношеннях.

Знову ж таки, якби в 2019-му році на перший план ставилися інтереси держави Україна, а не політичне переслідування опонентів, то сьогодні нагадування про цю справу не викликало би такого дисонансу.

Десь ми заблукали в пошуках розумного балансу між "Я" і "держава". Бо державі створення ПЦУ було якраз вкрай вигідне. Саме СБУ повинно розуміти, що російська церква шкодить безпеці українців, бо СБУ якраз і має більш ніж достатньо доказів причетності російської церкви до співпраці з Москвою, а отже з терористами. А отже російська церква - співучасник злочинів. Та сама, прихожани якої в 2019-му році написали якусь заяву проти Томосу.

Бо як тоді виглядають оприлюднені результати обшуку російських церков в Україні останніми днями? Всі ці методички про те, що Україна - не держава, і купи грошей, які СБУ й виклала в мережі? В 2019-му вказівки на обшуки не було, зате завести справу за створення ПЦУ - будь ласка.

Ну не логічно ж. Це ж протиріччя самим собі. Пані Верещук, прийміть до уваги, що для політика чесність і послідовність виглядають набагато краще, ніж брехня та лицемірство.