Дитина в автомобілі. Поради безпеки

У сучасному світі автомобілі є практично в кожній родині, тому поради щодо безпеки перевезення малюка дуже актуальні.

Отже, правила безпеки:

Ніколи не залишайте малюка одного в машині або біля неї, навіть на хвилину. Відлучившись всього на хвилину, може статися непоправне.

Якщо малюк заснув і не хочеться його турбувати, все одно не залишайте його в машині. По-перше, машину можуть викрасти, по-друге, малюк може прокинутися і злякатися, що він один, по-третє, маляті може бути жарко і задушливо або навпаки холодно (залежно від погоди).

Як відомо, для безпеки дитини в автомобілі варто купити автокрісло. Зазвичай воно кріпиться на задньому сидінні. Є такі мами, які забувають свою дитину в машині, як би парадоксально це не звучало. Навіть якщо ви не з цих матусь, перестрахуватися все ж варто. Для цього необхідні вам речі, наприклад, телефон, сумку, кладіть на підлогу заднього сидіння. Замість дитини садіть в автокрісло м’яку іграшку, а коли берете малюка з собою, іграшку перекладайте на переднє сидіння. Це буде вам ще одним нагадуванням.

Ключі від автомобіля тримайте поза досяжністю для дітей. Не дозволяйте дітям сідати за кермо без вашого відома.

Наклейте на заднє скло спеціальну наклейку, яка повідомить іншим водіям, що у вас в салоні дитина. Не ризикуйте на дорозі зайвий раз. навіть, якщо ви дуже спізнюєтеся, ризикувати своїм і життям дитини не можна, воно того не варто.

Якщо ви помітили в машині дитину одну, без батьків, не проходьте мимо. Тим більше, якщо дуже жарко або дитина виглядає хворим. Дістаньте його з салону якнайшвидше і зателефонуйте в службу екстреної допомоги. Цим ви можете врятувати життя дитині.