Диванна аналітика. 70 день війни

Диванна аналітика. 70 день війни

1. Росія довго готувала п'яту колонну по всьому світу не для того, щоб зараз її покинути. Тому давайте зараз зрозуміємо, що час "ч" може бути близько. Не тільки в Україні були свої ПСПУ та ОПЗЖ, велика кількість пригодованих та приготованих журналістів, політичних оглядачів і просто бандитів, які в будь-який час включаться згідно програми.

2. Тому потрібно розуміти і що Асанжі зі Сноуденами, і хакерські підрозділи ФСБ та ГРУ, і просто "полезные дураки" в мережі та західному суспільстві - це теж не випадковість. І всілякі ліво-праві рухи та партії по всьому світу - це теж часто буває воно. Не тільки Ле Пен, або Шрьодер, які впряму пов'язані, не тільки популісти, які отримують пряме фінансування від пов'язаного з росіянами бізнесу,   в багатьох центристських партіях є свої агенти впливу, чи то впряму завербовані, чи то по-дружньому прикормлені.

3. Тепер по найближчим сусідам. Країни Балтії, мабуть, краще за всіх ізолювали проросійські рухи та партії, але вони існують. В Латвії це до 30% електорату. В Грузії сьогоднішня влада - з партії, яку утворено колишнім російським олігархом, яка абсолютно свідомо проміняла підтримку України на дружні стосунки з оточенням Путіна та торговельні преференції в Росії. Вірменія - сьогоднішній прем'єр при всіх відносинах з Росією - найбільш антиросійський з усіх варіантів, які там були. І зараз "невідомо чому саме зараз" почалися жорсткі виступи опозиції по революційній зміні влади. Тільки в Азербайджані, який дуже сильно пов'язаний з Туреччиною, шансів у росіян немає.

4. Таджикистан може запалати і без Росії, завдяки активності талібів. Але, після незрозумілої історії ОДКБ в Казахстані, коли ще вчора Елбаси став знов колишнім президентом Назарбаєвим, впевнений, Росія спробує взяти там реванш. Киргизстан та Узбекистан, хоч і знаходяться під китайським впливом, мають потужну проросійську пропаганду і велику кількість безробітної молоді, яка може бути куплена для протестних рухів.

5. І - Молдова. Є кілька сценаріїв, наприклад, по реальному десанту, з ризиком втратити половину тих, хто у гелікоптерах або літаках. Може бути п'ята колонна з молдован, яку підтримає удар придністровського російського контингенту спільно з військовими пенсіонерами, яких багато.

Впевнений, в випадку справжнього конфлікту зсередини, буде звернення молдовської влади не до України, а до країни НАТО - Румунії. А це вже бойові дії гібридного типу між Росією і НАТО.

Головне розуміти, і ті, хто були в Рамштайні розуміють, що Україна перебуває посеред процесу, який не може називатися інакше, ніж Третя світова, міжцивілізаційна війна.

Красовицький щоденно