"Диванний аналітик - Канабіс" - Петр Чернышов

"Диванний аналітик - Канабіс" - Петр Чернышов

(Покурюючи) закреслено - просто сидячи на дивані

Україна – дуже дивовижна країна. З одного боку, ми всі вважаємо, що стрімко рухаємося у бік НАТО, Євросоюзу і дуже схожі на вільну Америку.

З іншого боку, коли постають РЕАЛЬНІ питання, за якими треба ухвалити непрості рішення - ми рухаємося як раки у зворотний бік.

Є канабіс - ще на початку 21 століття він вважався наркотиком і за його вживання садили у в'язницю. Тепер все не так.

Я прикладаю карти Європи та США – там ви побачите країни та штати, де канабіс дозволений. В Америці є лише 7 (з 50) штатів де канабіс - навіть медичний - заборонений. У 23-ох штатах дозволений РЕКРЕАЦІЙНИЙ канабіс - це означає що якщо вам більше 18ти, ви йдете в магазин і купуєте сигарету, "бонг", снек або напій з канабісом і спокійно вживаєте. Вдома, на вулиці – головне не заважати іншим людям. (на карті синім виділено штати де дозволено і рекреаційний та медичний канабіс - а зеленим ті штати де тільки медичний)

У Європі медичний канабіс дозволений у 23 країнах (такі країни виділені зеленим кольором на карті). Рекреаційний дозволений поки що тільки в Португалії - там уже близько 20-ти років іде експеримент (зараз є дані, що португальці не дуже задоволені експериментом зі свободою вживання наркотиків - але не треба забувати, що вони дозволили не тільки канабіс - а й героїн і кокаїн - і тут мені здається сильно поквапилися!)

І ось – ми ніби йдемо в Європу і радіємо духовній близькості з Америкою – але в цьому питанні раптом NO PASARAN! Адже причина опору - просто нестача знань. Канабіс важливий для боротьби з болем, профілактики різних нервових розладів. Є багато досліджень у яких порівнюється шкода від канабісу та куріння сигарет – не на користь сигарет. Канабіс дозволили навіть у Таїланді - де ще недавно стратили за володіння наркотиком!

А ось в Ірані, Китаї, Росії, Північній Кореї – медичний канабіс заборонено.

Тож якщо насправді закон поставлять у Раді на голосування – я дуже сподіваюся на розум депутатів. Проголосуйте за – і покуріть усі разом!

PS Є в моєму аналізі лише одна проблема. Усі ті люди, які пишуть про цей закон - його насправді не читали (я теж - але я то на дивані - а вони депутати і начебто зобов'язані читати за те, що збираються голосувати) Українське законотворчість відомо тим, що закон можна назвати дуже правильно і красиво – але насправді у ньому провести жорстокий лобізм окремих компаній чи людей. Було б чудово прочитати все-таки пост від юриста, який знайде час проаналізувати не лише назву – а й текст цього закону. Тому що поки що я повний сумнівів.

PPS Ті люди, які кажуть, що Україна роститиме канабіс і стане сировинним придатком Європи – вони дурні. Виробляти та продавати до Європи – це має стати нашою мрією та національною ідеєю. Починаючи з сировини - і потім поступово додаючи інвестицій, переходячи у продукти другого та третього переділу.