До ВОРОГА КІЛЬКАСОТ МЕТРІВ: наступ ЗСУ. Ембарго знято, а заборону ні: експорт зерна | Політклуб

До ВОРОГА КІЛЬКАСОТ МЕТРІВ: наступ ЗСУ. Ембарго знято, а заборону ні: експорт зерна | Політклуб

Новий етап війни: які наслідки матимуть атаки на ворожі кораблі в Чорному морі. Частина ракет, які вражають ворога в окупованому Криму - українські - Данілов. Мінус ще один: "малюк" підбив у Чорному морі російський ракетоносець "Самум". “Мінськ” пішов за “Москвою”: українці знищили російський десантний корабель. Історична спецоперація: українські воїни уразили субмарину окупантів “Ростов на Дону”. СБУ та ВМС в Євпаторії знищили російський комплекс ППО за 1,2 млрд доларів”. Від росіян звільнили "Вишки Бойка": на вежах вороги розміщували засоби РЕБ. Звільнена, але знищена: яке стратегічне значення Андріївки біля Бахмута. До ворога кількасот метрів: що нині відбувається в районі Бахмута. Обороні споруди і протитанкові “їжаки”: окупанти укріплюються в Токмаку через наближення ЗСУ.

Ергодан припустив, що шляхи Туреччини та ЄС можуть “розійтися”. Вихід РФ із "зернової угоди": окупанти пошкодили третину портової інфраструктури. Словаччина слідом за Польщею й Угорщиною забороняє імпорт зерна з України. Уже офіційно: Байден 21 вересня прийме Зеленського в Білому домі . Байден може погодити передачу Україні ракет ATACMS цієї осені — WSJ. "Співпраця на трьох": Лукашенко запропонував Путіну дружити із КНДР. Європарламент визнав Лукашенка причетним до війни проти України: вимагає арешт. "У Росії немає вибору": Путін заговорив про перемовини з Україною. 543 танки і 18 тис БМП: Путін перевершив брехню МО РФ про військові втрати України. Має українське корінням: у США призначили представницю відновлення України.  

Глава Міноборони Китаю не з'являється два тижні на людях: що зробив з ним Сі. Проігнорував G20, але зустрівся з Мадуро: в яку гру грає Сі і хто його нові союзники. Це стосується лише їх: Пекін відреагував на зустріч лідерів КНДР і Росії. Зустріч двох вигнанців: навіщо до Путіна на бронепотязі приїжджав Кім Чен Ин. Армія Кім Чен Ина: чи має КНДР мільйони снарядів, щоб ділитися ними з РФ. Загроза для усього світу: що Росія може запропонувати КНДР в обмін на зброю. Держдеп: Путін хотів слави Російської імперії, а тепер благає Кіма про допомогу.                              

Єврокомісія скасувала ембарго на зерно з України, а Словаччина, Польща, Угорщина - ні. "Ми повинні захищати свій ринок": Дуда про імпорт українського зерна в Європу. Без права внесення застави: Нестора Шуфрича відправили в СІЗО на 60 днів. Якщо КНДР поставить боєприпаси РФ, вона стане співучасником вбивств українців – Пентагон.

23 роки без Гонгадзе: як змінив Україну найгучніший злочин першого десятиліття незалежності.

Росія може надати Ірану зброю для знищення Ізраїля – Моссад. Перша зустріч після початку великої війни: Зеленський і Нетаньяху побачаться в США. Прем'єр Вірменії: місія російських "миротворців" у Карабаху провалилася. Хіджаб-революція: рік з початку масових протестів в Ірані.  

Гості: Володимир Заблоцький - військово-морський експерт Defense Express, капітан першого рангу у відставці; Андій Клименко - керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головред порталу BlackSeaNews; Володимир Огризко - дипломат, міністр закордонних справ України 2007-2009; Петро Шевченко - аналітик, аспірант кафедри міжнародної економіки Цзилінського університету;