Добре заробляти та не витрачати багато зусиль – цілком можливо

Добре заробляти та не витрачати багато зусиль – цілком можливо

Стрес серед офісних працівників досягає рекордного рівня в світі, тож, можливо, розумним вибором є знайти роботу, яка не вимагатиме багато зусиль?

Cпитали в учасників соціальної мережі Quora про пропозиції для розумних, але ледачих кандидатів. Ось що порадили більшість респондентів.

Кому англійську?

Дизайнер комп’ютерних ігор Енді Лі Чайзірі пише: "Мабуть, кожен третій викладач англійської мови, яких я зустрічав у Пекіні, говорив, що він розумна людина, але не дуже прагне багато працювати".


Пан Чайзірі розповідає, що посади викладачів англійської у Китаї зазвичай дуже привабливі та користуються великим попитом, бо "вимоги до кандидатів переважно не дуже високі". Подекуди єдиною вимогою є народження в англомовній країні.

Енді Лі Чайзірі пояснює, що оскільки викладачі англійської працюють за гнучким графіком, для багатьох це лише додатковий заробіток. Багато хто приїжджає до Китаю в інших справах, наприклад відпочити, продовжити навчання чи знайти нову роботу. Отже, якщо ви справді вирішите викладати англійську – це може стати перспективною кар'єрою.

Пан Чайзірі відкриває й інші переваги: "Ваш рівень доходу дорівнюватиме заробітку випускників коледжу, які працюють 50 годин на тиждень і виконують понаднормову роботу усе життя".

"Агов, ледацюги! Уперед до Азії викладати англійську!" – каже Енді.

Комп і піжама

Якщо ви не маєте бажання вирушати далеко від дому, блогер Пол Денлінгер має іншу пропозицію.

"Комп'ютерне програмування. Ця професія вимагає постійного навчання, але це не так і важко. Згодом ви зрозумієте, що більшість проблем є досить типовими".

Сама суть цієї професії полягає у тому, щоб працювати менше, вважає пан Денлінгер. "Професійні програмісти пишуть якомога менше рядків коду, але отримують зовсім непогані гонорари. Це одна з тих професій, що заохочує лінощі", – стверджує Пол.



"Ви також працюватиме серед кмітливих та освічених людей, що розуміються на технологіях, а інвестори ніколи не шкодуватимуть грошей на втілення кожної нової ідеї".

Проте програміст з Сіднея Кріс Леонг радить спочатку попрацювати на державній посаді – в Австралії це близько 35 годин на тиждень – і вирушати у вільне плавання, коли накопичиться певний досвід.

Спитайте в мене, я експерт

Ще один учасник дискусії Метью Кузма дописує: "Я вважаю, що найкраща робота для інтелігентної, але не дуже працьовитої людини, – стати професійним експертом у будь-якій галузі. Вам платитимуть тільки за те, що ви ділитесь своїми думками та ідеями, а втілювати їх у життя мають вже інші".

Він рекомендує "знайти таку галузь, яку би ви сприймали як хобі і зробити кар'єру в ній. Цілком можливо, що те, що для вас є розвагою, для інших – важка праця, і вони з задоволенням платитимуть вам за неї".

І нарешті "Майкрософт"

Досвід також свідчить, що неспішний підхід до виконання проекту не завжди поганий.

Ервінд Крішнан пише, що мільярдер Білл Ґейтс одного разу сказав: "Для виконання важкого завдання я завжди обираю найлінивішого працівника, бо він обов'язково знайде простий спосіб його розв'язати".

"Отже, ліниві розумники всього світу, майте на увазі: в компанії "Майкрософт" для вас завжди знайдеться місце", – робить висновок пан Крішнан.

Джерело bbc