"Документ, який неможливо не помітити..." - Карл Волох

"Документ, який неможливо не помітити..." - Карл Волох

Я надто мало розуміюся на внутрішній російській політиці, аби однозначно висловитися на тему «а що це було», оцінюючи заяву «Общєроссійского офіцерского собранія» на тему війни з Україною. Але не помітити цей документ неможливо.

1. Найменше мені віриться, що записний фашист і шовініст генерал Івашов перетворився, раптом, на ліберала й голуба миру, котрому шкода російських солдатів. Ну, не з того матеріалу зроблені ці комуняцькі стратеги, аби їх раптом почали цікавити рядові солдати, яких «баби єщьо нарожают».

2. Так само маловірогідною виглядає мені й версія про пропагандистське прикриття відповзання від українського кордону «не тому, що Путін злякався, а врахував думку суспільства».

3. Значно більш логічним є варіант, що це послання від однієї з башт Кремля, котра, мабуть, ліпше за Путіна розуміє шалені ризики для Росії (і своєї влади) від протистояння з, де-факто, всім цивілізованим світом. Цілком зрозуміло, що такий демарш еліт можливий тільки в умовах, коли вони ясно відчувають, що центральна влада втрачає підтримку і слабне.

На користь цієї останньої обставини вказує й абсолютна втрата Путіним впливу на Кадирова, котрий відверто знущається з російської конституції в останній час, викликаючи люту ненависть простих росіян.