ДПА для випускників шкіл перенесли на початок травня

ДПА для випускників шкіл перенесли на початок травня

Державна атестація випускників загальноосвітніх установ з трьох предметів проводитиметься з 5 по 30 травня (раніше - з 16 по 30 травня), передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Як повідомили в Департаменті освіти,  відповідні зміни до наказу про проведення державної підсумкової атестації учнів від 16 вересня 2015 року внесло Міністерство освіти і науки.

Крім того, згідно з наказом Міносвіти від 8 жовтня 2015 року, тепер держатестацію за формою ЗНО проведуть тільки з української мови та математики або історії України (на вибір випускника), а атестація з іноземної мови проводитиметься у вигляді шкільного іспиту (раніше всі три предмети потрібно було здавати у вигляді тестів ЗНО).

Як зазначається в наказі Міносвіти, зміни внесені на прохання громадських організацій, батьків та учнів.

Крім того, Міністерство освіти і науки затвердило програми зовнішнього незалежного оцінювання. У 2016 році ЗНО проводитиметься за програмами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 1 жовтня 2014 року «Про програми ЗНО для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на базі повної загальної середньої освіти».