"Дрони і зелених пропагандистів оплатять... військові. Уявляєте?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Дрони і зелених пропагандистів оплатять... військові. Уявляєте?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Що я маю на увазі?

Кілька днів тому Кабмін схвалив проект закону «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України». І от за цим законопроектом податки з зарплатень військових і поліції, сплачені на певній території України мають піти не в місцеві бюджети, а на:

- Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України для здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання;

- Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення.

Я думаю зрозуміло, куди можуть піти кошти для захисту інформації в країні, де головний інструмент "захисту" це мономарафон. А щодо нарощування виробничих потужностей, то цифровізаційний міністр Федоров уже анонсував збільшення виробництва дронів у 140 разів. Я правильно розумію? Це збільшення виробництва оплятять в т ч податками з моєї ЗП солдата?

Просто для розуміння. Ідеться про 25,8 мільярдів грн від жовтня до кінця поточного року і про 93,7 мільярдів у році наступному. Класно?

Ні панове, як на мене це геніально. Після того як дрони для ЗСУ купують спонсори та волонтери, гроші для їх закупівлі взяти у самих же військових, яким обрізали тилові виплати і яким досі НЕ плалять обіцяні преЗЕдентом інструкторські - я не отримав досі ані копійки.

А місцеві бюджети хай оближуться. Типу, вони і так гарно живуть. Лікарні? Школи? Обійдуться.

Головне - жоден "Квартал-95" і жоден бізнес пов'язаний із зеленими депутатами не постраждає.

Ні, ні а чьо? Піпл хаває - лох чепеніє.