"Дуже тонкий натяк..." - Ігор Гулик

"Дуже тонкий натяк..." - Ігор Гулик

Reuters пише, що, мовляв, на параді 9 травня путін прозоро натякне Заходу на свою ядерну ломаку. Бо у повітрі над красною площею буде "літак Судного дня". Командний борт Іл-80 призначено для того, аби перевозити кремлівського самітника і його нечисленну довірену челядь у випадку ядерної війни.

Хоча, що там натякати, - путін вже зарезервував собі і росіянам місце у пост'ядерному раю. Іли, навіть 80-і, туди не долітають...

Мені видається, що "тонкий натяк" на "товсті обставини" не торкне душ ні західних лідерів, ні, тим паче, українців. Для нас минає вже 72-й "судний день" російського вторгнення. А Захід, шокований звірствами ще вчорашнього "партнера" і співбесідника на розмаїтих "топових" самітах і переговорах, вже знайомий із загальними рисами російського "судного дня" з кадрів із замордованої Бучі, Ірпеня. І Маріуполя, що, кажуть, схожий на Хіросіму після вибуху там американського "Малюка", скинутого на японське місто 6 серпня 1945 року з бомбардувальника "Енола Гей".

І вже достеменно відомо, принаймні, цілому світові, що 11 тисяч вояків, яких виведуть у парадних коробках перед мавзолеєм з мумією "засновника України", нікого особливо не вразять. Міф про "другу армію" вмер у Чорнобаївці, у підкиївських містечках, і надалі конає під Ізюмом, Попасною, Харковим.

Набагато яскравіші враження справляють фото зі спаленими українською артою, байрактарами чи стугнами танкові колони рашистів.

Reuters пише, що "війна в Україні кине довгу тінь на цей день перемоги" у Росії. Може, настільки "довгу", що наступний парад перед Кремлем проведуть ЗСУ і союзницькі армії з антипутінської коаліції.