"Дві новини «зробили мій день» учора" - Карл Волох

"Дві новини «зробили мій день» учора" - Карл Волох

А може й не тільки день.

Перша - відставка Шрьодера. Розумієте, для мене історія з екс-канцлером - це не пересічна історія про жадібність і безпринципність, а крах одного з засадничих принципів мого світогляду. Бо справа не в його серебролюбстві, а в абсолютній безсоромності й цілковитій толерантності суспільства до такої відвертої корупції. Виявилося, що я абсолютно переоцінив інститут репутації в західному суспільстві. А це прикро, або, як казав Бендер Корейкові, «я втратив через вас віру в людство»).

Саме тому я вважаю яскравим проявом справедливості те, що його нарешті зробили парією й почали публічно ганьбити - а на додаток змусили відмовитися від брудних путінських грошей.

(Цікаво, що відчуває зараз фрау Меркель, котра стільки років авансом лобіювала Газпром і Путіна, в коли прийшов час отримати винагороду а-ля Шрьодер, все, раптом, луснуло?)

А друга новина важлива вже не морально, а стратегічно. Не читав цього поки що в офіційних американських джерелах, але двічі вже наштовхнувся на звістку, що в переліку американської військової допомоги з‘явилися засоби ППО «Петріот». Якщо ця інфа підтвердиться, то російській перевазі в повітрі настав кінець. Як і здатності вражати ракетами важливі цілі на території України. А це означає кардинальну зміну військової ситуації.

Схрещуємо пальці