"Дві тривожні новини" - Тарас Чорновил

"Дві тривожні новини" - Тарас Чорновил

Сьогоднішнє засідання сесії ПАРЄ в Страсбурзі принесло дві тривожні новини: розширюється коло й політичний спектр делегатів, які схильні до зняття санкцій проти рашистської делегації, а також не надано додаткового часу для підготовки доповіді про ситуацію на Донбасі.

Решта подій і загальна атмосфера виглядають більш-менш позитивними для України. Побоювання скептиків, що перший виїзд Н.Савченко на сесію ПАРЄ закінчиться ганьбою або скандалом, не підтвердилися. Зірок вона з неба не хапала, але показала, що на ще одного парасюка таки не перетвориться, може тримати себе в руках і має необхідний рівень відчуття місця й доречності та озвучує правильні тези. Тому змогла отримати аплодисменти (аплодували більше самим собі за здобуту перемогу). Той легкий скепсис, який члени ПАРЄ проявили до Савченко - швидше позитив: розуміють, що її рівень підготовки невисокий, а отже не виставлятимуть надмірних сподівань, а тому не буде й різкого розчарування.

Але я б був не я, якби обмежився лише позитивом. У п'ятницю ввечері на 5-му Оксана Корчинська перед ефіром обурювалася: "Ну от, прийшов Чорновіл - зараз буде всіх у ефірі ображати!" А я ж думав, що я такий добрий, ніжний, білий і пухнастий...

Тому про мого заклятого "друга" С.Власенка. На сесії в ПАРЄ він, виступаючи після Савченко сказав доволі багато абсолютно правильних фраз. У тому числі й: "...я переконаний, що Україна виконає всі зобов'язання, які стосуються нашої країни..."

Так от, він говорив саме про Мінські домовленості й усі зобов'язання, які випливають із Норманських переговорів! Але ж у себе вдома, в Україні, партія Батьківщина і сам Власенко називають всі ці зобов'язання ЗРАДОЮ й закликають їх не виконувати.

От і знову, як і у випадку з Оксаною Сироїд у Брюсселі, маємо принцип: "інший закон для народу, свого народу!"

Taras Chornovil