Фірма нардепа Денисенко починає забудову соснового бору поблизу «Каравана»

Фірма нардепа Денисенко починає забудову соснового бору поблизу «Каравана»

ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна» планує розпочати будівництво чотирьох багатоповерхових будинків на земельних ділянках, які були безкоштовно передані мерією обслуговуючим кооперативам.

Декларація про початок будівельних робіт були опубліковані на сайті Державного архітектурно-будівельної інспекції України у червні-липні 2016 року.

Зокрема, планується будівництво багатоквартирного житлового будинку в районі зупинки трамваю "Зона відпочинку" на земельній ділянці, яка належить обслуговуючому кооперативу «Житлово- будівельний кооператив «Легенда». Це фактично сосновий бор, який знаходиться поряд з Журавлівським водосховищем.

Земельну ділянку площею 1,27 га безкоштовно міськрада виділена кооперативу в 2008 році, а прокуратура не змогла її повернули через сплив терміну позовної давнини.

http://nashigroshi.org/…/kooperatory-kernesa-zberehly-u-vl…/

Засновниками ОК ЖБК «Легенда» є Сергій Голубєв, Ольга Кириллова та Олександр Коровкін.

Всі ці люди пов’язані з мером Харкова Геннадієм Кернесом.
Наприклад, Голубєв та Кириллова є бенефіціарами ТОВ «Торговий дім «Пушкінський». Ця фірма є одним з засновників ТОВ «Національ» – підприємства, яке володіє однойменним готелем – резиденцією Кернеса.

Ще два багатоповерхових будинки планують побудувати на земельних ділянках, які розташовані поряд й належать ОК «ЖБК «Бархани». Будівництво планується в районі вул. Квітучої.

ОК «ЖБК «Бархани» було створено в кінці січня 2010 року, за місяць до того, як міськрада передала йому земельні ділянки. Засновниками кооперативу є Олександр Коровкін, Олександр Тімій та комерційний директор КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького» Андрій Шаптала. Вони також виступають в ролі засновників ще близько десятка схожих кооперативів. В одному з них – «Дачний обслуговуючий кооператив «Вереск» партнеркою Шаптали раніше була мати екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна – Алла Добкіна.
Цю земля також була виділена міськрадою незаконно, але потім рішення очільників міста зацементував суд.

http://nashigroshi.org/…/donetska-suddya-z-vhsu-zalyshyla-…/

Ще один будинок розташується у центрі міста на вул. Динамівській, 1. Фактично – це ділянка навпроти університету повітряних сил ім. Кожедуба на перехресті з вулицею Сумською.
Засновниками кооперативу «ЖБК «Сапсан» є Віталій Печура, Ігор Тирнов та Андрій Челобітчиков.

Всі троє є також серед співвласників ТОВ «Діамант-2006» – фірми, яка надає в оренду техніку КП «Газета «Харьковские известия» ХМР». Серед акціонерів «Діамант-2006» також є Ольга Кириллова.

Крім того, Челобітчиков є партнером дружини Генадія Кернеса Оксани Гайсинської у ТОВ «Рівлад ЛТД». Цим підприємством» до 2015 року володів особисто Кернес. Нещодавно він переписав бізнес на дружину.

Ігор Тирнов був відомий, як начальник технічного відділу «НПК Холдінг», власником якого раніше також був Кернес.

Варто відзначити, що у держреєстрі юридичних осіб телефонний номер 7314403 вказано як контактний для ОК «ЖБК «Сапсан». Цей номер належить також АТ «НПК-Холдінг»

Рішення про передачу кооперативу землі безкоштовно також зацементував суд

http://nashigroshi.org/…/sud-zalyshyv-lyudyam-kernesa-bezk…/

Проекти багатоповерхівок виконало ТОВ ФІРМА «САТОР» Вікторії Степічевої. Свого часу вона була прописана в одній квартирі з Андрієм Стєпічевим, якого в ЗМІ називали негласним куратором земельних питань Харківської області.

Щодо підрядника, то ТОВ "Спецбудмонтаж-Україна", то кінцевими бенефіціарами підприємства є Віктор Кулик та нардеп, екс-регіонал Анатолій Денисенко.

Харківський антикорупційний центр