Факти та коментарі. 63 дня навали

Факти та коментарі. 63 дня навали

1. Чому іноземні розвідки помилились, як і російське командування, з прогнозом терміну закінчення війни та результату? Бо вони вивчали міць російської армії, а української для них не існувало.

2. Чому російське командування помилилося з приводу хліба-солі в Харкові та Маріуполі? Тому що вони знали ці міста в 2014 році. За цей час виросло нове покоління, за цей час в Харків приїхало 8 хвиль студентської молоді, яка там залишилася в значній мірі. За цей час Харків став однією з столиць українського айті, а Маріуполь - столицею Донбасу.

3. Чому росіяни гинуть тисячами в українських полях, а їхня техніка іржавіє на полігонах металобрухту в очікуванні початку роботи металургії? Бо єдина можлива тактика російських військ - лобова атака та наступ колонною, а управління - повна вертикаль від президента до рядового. Українська армія використовує тактику легкої бригади, яка швидко змінює місцеположення після нанесеного по ворогу удару та центральне командування не лізе в справи майорів, а майори не контролюють рішення лейтенантів.

4. Чому росіяни поки що не бігуть масово з поля боя. По-перше, навіть, якщо позаду не стоять чеченці, вони очікують, що ті стоять трохи далі. По-друге, поки що командуванню вдається контролювати зв’язок солдатів та міжбатальонні знайомства. Солдат батальйону, який йде на заміну знищеному, не знає, що попередники вже сидять на концерті Кобзона.

але я впевнений, що за 4-5 діб результати роботи 155-мм гаубиць стануть відоми не тільки солдатам, а й їх батькам, з інформації про загибель близьких. Саме в ці дні готується перелом з дефіциту снарядів для зношеної радянської артилерії українців на сучасні точні артилерійські системи контрабатейної боротьби, забезпечені не тільки снарядами, а й дронами, супутниковими даними та системами сучасного пво. Це буде інший фронт.

5. Чому невідомо що відбувається від Брянських лісів до Донецьких кряжів на території ворога з вибухами та хлопками? Бо, з одного боку, Україна має героїчні сили ССО та ГУР, а з другого, ліса за зеленіли та надійно вкрили тих, хто їх знає з дитинства. Рідна земля допомагає.

Чекаємо на добрі новини.

Слава Україні!

Красовицький щоденно