Факти та коментарі. 91 день спротиву

Факти та коментарі. 91 день спротиву

1. Росія, нарешті, почала накачувати фронт товаром невідомої якості. Ми не знаємо точно, скільки осіб навербували у військоматах, перекинули з Сирії, переодягли в Білорусі, захопили в так званих республіках та на нових окупованих територіях, зняли з занять у вишах Криму, набрали в Лівії та Сербії, але все це людське лайно зараз має велику чисельну перевагу, як і в кількості радянської артилерії, танків різного віку, в т ч т-62, яких зберігається ще 2500 шт, в БТР, літаках вони мають суттєву перевагу. Це правда. Потрібен час, щоб це все було перемелене та почало бігти.

2. Для цього в Україні вже частково є ресурс. Ми, нарешті, маємо перевагу в безпілотниках, з появою перших світчблейдів та інших натівських камікадзе, не нудно стало Лелекам та майже українським Байрактарам. Росія вперше у війні все більше програє повітря. Гелікоптери та літаки ще літають до лінії фронту, але все менше і все обережніше. Це - важливо. Наша, багато разів, за російськими звітами, знищена авіація, все частіше піднімається в повітря, щоб збити балістичні ракети та атакувати супротивника ракетами повітря-земля. Одна з загадок ленд-лізу- чи є там літаки F-16, це стане зрозуміло протягом тижня.

3. Нова артилерія. Потрібно зрозуміти військових. Вони тренуються, проводять складні логістичні операції в умовах війни, щоб не втратити американські подарунки в дорозі. М777 вже отримали на Донбасі(з відкритих джерел я знаю про 18 шт цих трьох сокир, які вступили в перші змагання). Те ж саме стосується перших французьких Цезарів, яких поки що одиниці, але в дії. Впевнений, що до кінця місяця ми побачимо в офіційних пабліках десятки відео з роботою нової артилерії. Досі катастрофічно не вистачає такої ж нової РСЗО походженням зі США, яка дістає на великі відстані і може знищити не тільки Смерчі та Урагани росіян, а й їхні склади та казарми на територіях окупованого Криму та Білгородчини.

4. Цього тижня Росія активізувалася у світовому інформаційному просторі. Було використано навіть такі старі консерви, як 98-річний Кісінджер. Його постійний опонент Бжезинський вже помер, тому, мабуть, відповів "молодий" 91-річний Сорос. Безкінечні розмови про обличчя Путіна, поступки території, участь Росії в енергетичному ринку останнім часом стали просто фоном для внутрішнього використання в Росії та країнах-сателітах. Міжнародна дискусія зараз точиться на кількох майданчиках(Рамштайн, Давос, ЄС, НАТО) тільки про три речі:

- терміни постачання Україні сучасної зброї

- можливість використання британського флоту для деблокади портів Одеси та регіону для експорту зерна врожаю 2021

- передачі заблокованих російських грошей Україні

5. Важливі міжнародні події, які ми повинні розуміти:

- затримання колишнього молдовського президента Додона за державну зраду. Це не справа про внутрішні суперечки політиків маленької держави між Україною та Румунією. Це справа, яка демонструє багатьом політикам Європи їхнє майбутнє. Шрьодер почув, за ним і інші зарубіжні члени правління Роснафти та інших паливних структур, терміново звільнилися. За чеським Президентом Земаном, який багато зрозумів, впевнений, підтягнуться його хорватський та болгарський колеги.

- з Орбаном складніше. ЧС, який він власним розпорядженням вводить в Угорщині, при всій повазі до її територіальної цілісності і прав робити на власній території що завгодно, - це, з одного боку, страх перед внутрішньопартійною опозицією та народними виступами, з іншого - намагання заблокувати європейське ембарго на нафту з Росії 30-31 травня. Впевнений, в країні, яка не має морських кордонів, ембарго може з'явитися ззовні(і Сербія не допоможе, бо також є серединною державою).

- білоруські військові тренування на українському кордоні - це, звісно, частина загрози, але одночасні маневри НАТО в Польщі на білоруському кордоні - це швидка відповідь білоруському диктатору, якщо він не зрозумів попереджень з України.

- і останнє. Завтрашнє турецьке рішення про початок операції на території Сирії проти курдських проросійських угруповань - це і є частиною краху проросійських анклавів по всьому периметру. Таджикистан, Карабах, Придністров'я, Абхазія, Південна Осетія.... Чечні та Дагестану підготуватися.

Да, а дівчата на фото чекають на початок Лебединого озера

Слава Україні!

Красовицкий Александр