Факти та коментарі. 95 день третьої світової

Факти та коментарі. 95 день третьої світової

1. Чи є ця війна третьою світовою? Думаю, так. По-перше, третій раз трохи більше за століття, фронт проходить саме по території нашої країни, яка є фронтіром між Сходом та Заходом. Цього разу Захід визначився майже в повному складі по підтримці України. Цього разу є агресор - і майже весь цивілізований світ на нашому боці. Бойові дії на інших фронтах тільки почалися(Сирія), але риторика по всьому периметру Росії однозначна. Військовий союз України з НАТО не оформлено письмово, але фактично є Рамштайн, що більше, ніж НАТО. Тому результат війни може бути тільки один - остаточне очищення нашої території і відновлення дії міжнародного права в кордонах України.

2. Прийняті рішення західними союзниками по постачанню Гарпунів - це остаточне адью Чорноморському флоту на території України. Єдиний шанс зберегти кораблі - шлях на Новоросійськ. Те ж стосується всього ворожого залізяччя на Азовському морі.

3. Хімери з Америки(а я тримаю кулаки за те, що рішення дійсно прийняте) - це відповідь на сьогоднішню перевагу російської артилерії в кількості снарядів, яка дає можливість вести тактику випаленої землі на Луганщині. Це - закінчення існування скупчень зброї на складів боєкомплекту в тилу противника, це неможливість просування резервів та будівництва оборонних споруд на передовій.

4. Героїзм наших воїнів на Луганщині зупинив ворога, який, маючи фантастичну плотність вогню та кількість озброєнь, не зміг пройти далі околиць Северодонецьку, вимушений зупинити наступ на Бахмутську трасу та спроби форсування Сіверського Донця з півночі. Навіть, якщо щось з цих трьох речей вдасться, питання часу - повернення статус-кво нашими воїнами, як це було неодноразово. Потенціал цього наступу майже не існує.

5. І саме зараз відбулися переможні дії українців біля Давидового Броду на Херсонщині. Я неодноразово писав, що саме наступ на Берислав дозволить пройти вздовж Дніпра по правому берегу та заблокувати Херсон. Саме цією трасою, з форсуванням Інгульця і відбувся вчорашній прорив. Наснаги нашим воїнам і закріплення на висотах, яке надасть можливість контролювати територію в напрямку Берислава.

Слава Україні

Україна переможе!

Красовицький щоденно