Факти та коментарі. День 86 гарячої фази 8-річної війни

Факти та коментарі. День 86 гарячої фази 8-річної війни

1. Потяг Дніпро-Харків. Вчасно за розкладом. УЗ, незважаючи на обстріли, працює, як годинник. Через Лозову, де спалили Будинок Культури. Недалеко від Барвінкова, де спалено міську бібліотеку, в яку вчора Сергій Жадан відвіз 2000 книг Фоліо. З Дніпра, яке є центром міцної оборони, до Харкова, який намагається не тільки розімкнути напів-кільце, а й видворити останніх мерзотників з півночі області за кордони, щоб взятися за Схід. Зараз дуже гучно чути артилерію. І не тільки.

2. В Харкові стола помітно більше людей. Повернення триває. Але я б не радив поспішати, якщо є можливість бути в спокійній ситуації на заході України або за кордоном. Війна - поруч. Героїчні колеги з Віват відкрили в Харкові книгарню, в місті був черговий концерт, працюють перукарні та пекарні, книгарні та лікарні. Але - головна увага нашим захисникам. Велика кількість людей створить їм складнощі.

3. На жаль, саме Харківська область стала постачальником жахливих новин про чергові зґвалтування та катування. Третина області - під окупацією. Ми скоро, після повного звільнення, дізнаємося ще багато страхітливого і жахливого. Я тут чую багато свідчень про перші дні - ці історії почалися з першого дня, ворог свідомо йшов знищувати мирне населення, в значній частині російськомовне, зачищаючи собі територію для колонізації. Бізнес, навіть дрібний - на підвал, для вибивання грошей, техніку - пограбувати, жінок - зґвалтувати та вбити, дітей....

4. І - про позитивні новини. Наши воїни - тримаються. Там - де жахливо багато окупантів - на півдні Харківщини та на Луганщині. Северодонецьк- таке ж місто-герой, як Маріуполь. Від нього залишилося мало. Але - туди почала надходити нова зброя. Вона - переможна, і українці швидко вчаться нею користуватися. Не тільки артилерія, але й танки, пво, радари, бронетранспортери, кулемети, безпилотники-камікадзе. Кількісно ворог ще має перевагу, якісно - вже ні. Думаю, до кінця місяця ЗСУ зможуть перевести цю якісну перевагу в збереження життів воїнів та населення і зупиняться ворога з великими втратами з його боку.

5. І головне. Сьогодні в наш бік поїхав перший транспорт зі смаколиками по ленд-лізу. Залізними. Мы не знаємо точно, що там. Але - 290-метровий транспорт з водовиміщенням 69.000 тон.

Десятки тисяч тон військових вантажів. Зрозумійте - 1 танк важить 50 тон. 100 танків - це тільки 5.000 тон. Один транспорт везе різне - для різних категорій військових вистачить тепер різного військового обладнання. Вашингтон пост пише, що по ленд-лізу поїдуть Петріоти - це саме те, про що українці волали з перших днів - можливість закрити українське небо. Це не літаки, які можна підняти в небо для двобою. Це наземні рлс та пво для збиття ракет та літаків на великих відстанях та високо в небі. Ттх саме цієї версії невідоме. Але ми розуміємо, що це набагато ераще, ніж ізраїльський Залізний купол, який розбиває саморобні ракети з Гази. Це - перелом в небі. Очікуємо на європейські та американські гроші для поновлення банківської діяльності для запуску української економіки та вливання в неї кредитних ресурсів на європейських умовах. Бізнес повинен працювати і приносити державі податки. Це стає можливим саме в умовах довіри до зсу та чистого неба

Слава Україні!

Красовицкий Александр