Факти та роздуми. 73 день війни. Диванна аналітика

Факти та роздуми. 73 день війни. Диванна аналітика

1. За останні дні звільнено низку населених пунктів Харківщини. Старий Салтів. Шестаково. Циркуни. Іде наступ в північному напрямі в бік кордону, в південному в бік Балаклії, в східному в бік Ізюму. Думаю, при наступі в бік Казачої Лопані та Гоптівки, немає сенсу зупинятися біля російських пунктів пропуску на колишньому кордоні, який порушено військовими РФ, а рухатися на старовинне слобожанське українське місто Білгород, який давно очікує на ЗСУ. В крайньому випадку, можно обміняти його на Донецьк з доплатою агресором на відновлення.

2. Кажуть, що робота нової артилерії почалася, а мій друг добре розрізняє тембри різних видів зброї і підтверджує це. Знаю, що всі зранку будуть приємно здивовані кількістю підбитої та придбаної за безцінь майже нової російської техніки. Зрозуміло, що саме в дуелі озброєнь буде військове вирішення на цій війні. Але питання оточення Ізюмського угрупування ворога, чи то 18-, чи то 38-тисячне військо ризикує залишитися на якийсь час в українських таборах, або назавжди в харківських пісках вздовж Сіверського Донця.

3. Отримання Україною сучасної зброї ставить перед ЗСУ ще одне питання - чи готові наші воїни поздоровити Володимира Путіна фейерверком біля Кримського мосту саме 9 травня чи це питання відкладається да кілька тижнів.

4. Аналізуючи питання з напівзатишшям на Запоріжжі та Херсонщині, розумію, що питанням часу є наступ в бік Бердянська та Мелітополя, з одного боку, Беріслава та Каховки, з іншого. Збереження мостів на Нову Каховку та Олешки- це можливість залишкам військ ворога після початку наступу ЗСУ прибрати з території АЕС в Енергодарі свій металобрухт та разом з покидьками, що ще гуляють Чорнобаївкою, відтягнутися до Криму, щоб встигнути на останній корабель з Севастополя. Нам відомо, як підрозділи батька Махна саме з-під Гуляйполя брали херсонські степи та Перекоп.

5. І, традиційно, не коментую Маріуполь. Разом з усіма українцями, очікую від нашої влади і світових лідерів кроків, які дозволять вийти живими захисників Азовсталі. Святе місто Марії буде звільнено, разом з іншими українськими землями, але життя кожного із захисників коштує будь-яких зусиль всіх сильних та відомих людей світу.

Слава Україні!

Красовицкий Александр