Факти з історії Росії. 72 день війни

Факти з історії Росії. 72 день війни

1. 1904-1905. Війна з Японією. Військова поразка, яка коштувала територій. Оренду(фактична анексію) Ляодунського півострова и Порт-Артура та Даляня передано Японії. Південний Сахалін та острови передано Японії(в 1945 про підпис під договором "забули", тому мирної угоди так і немає). Флот втрачено. Революція, яка була наслідком військової поразки, зробила абсолютну монархію конституційною, з'явилася Державна Дума.

Факт і результати війни російськими істориками не згадуються.

2. Жовтневий переворот(Велика Жовтнева соціалістична революція). Фактично замовчується зв'язок Леніна з німецькою розвідкою та Генштабом, опломбований вагон, яким майбутній керівник Радянської Росії разом зі свитою виїхав з Швейцарії до Фінляндії. Ще менш згадується керування повстанням голови Петербурзької Ради Троцького, як і створення їм Червоної армії і те, що саме він керував військами під час громадянської війни(наркомвоєнмор та голова РВР). Росія втратила не тільки велику кількість людей, але й більшість освіченої частини суспільства, яка виїхала в еміграцію. Загинуло не менше 10 млн людей. Отримали незалежність, що дуже добре, Фінляндія та Польща.

3. Досі радянська історіографія, яка стала російською, не визнає факт агресії проти Фінляндія в зимній війні 1939-40, сам факт нападу на Фінляндію 25.06.1941, секретні протоколи Молотова-Рибентропа, забуває велику дружбу між СРСР та Німеччиною, участь СРСР в нападі на Польщу, який вважається цивілізованим світом початком Другої Світової.

4. Досі не покарано та не визнані злочини мільйонів співробітників НКВС 30-х-50-х років, останні з яких вмирають зараз вдома почесними працівниками органів, персональними пенсіонерами та передають досвід онукам.

5. Не визнано факт нападу та військову поразку СРСР в Афганістані. Людожерські талібські режими там зараз та 20 років тому - результат перетворення світської афганської держави на ту, що воює, у 1979.

Знищення Сирії після 2015, вирощування ІДІЛ, громадянська війна в Нігерії, Судані, ЦАІ, Малі - результат втручання Росії на території країн, відповідальних за нафтовий транзит задля зменшення трафіку та зростання цін на сировину.

Участь російських військових в конфліктах не визнається офіційно(крім Сирії), але державні нагороди учасники цих конфліктів мають.

Красовицький щоденно