"Фантасмагорія" - Елена Кудренко

"Фантасмагорія" - Елена Кудренко

Кілька років тому один маленький та проворний "журналіст-розслідувач" та досить впливовий олігарх з кумом у росії вирішили викрасти танк. Ну, той, єдиний, який Зеленський згодом так хотів примножити (щоб не бути, як Порошенко). Він поставив за ціль зробити мільярд танків, щоб всіх бамбіть, бо звучало красиво, рейтингово, але зараз не про це.

Танк потрібен був олігарху (у якого кум у росії) на дачу, в Крим, бо це єдине, чого на тій дачі не було. Але ж танк належав державі, і викрасти його було не так просто. То ж "журналіст" з олігархом домовились про співпрацю. Хто був розумніший та хитріший - придумав план. А хто заробляв гроші будь-яким способом - забезпечував "інформаційне прикриття". Бо теж любив "бомбіть". Дорого.

Коли щось робиш поза Законом, то що треба зробити першочергово?

- Накинути на вентилятор! - радісно запропонував "журналіст".

- А хто в нас вентилятор? - примружився олігарх, міркуючи.

- Ну, хто? Порошенко, звичайно. Накинемо?

"Журналісту" не терпілося взятися до роботи. А олігарх (у якого кум в росії), закинувши ногу на ногу, сидів та думав. В його голові думки штовхалися між собою, перечіплялися одна через одну, нарешті почали битися. Стався такий мордобій, що думка залишилась тільки одна: треба Пороха зробити цапом відбувайлом. І танк на дачі опиниться, робітниця квіточки на ньому висадить, а на гарматі буде грітися на сонечку улюблений кіт Кексик, чи Коксик. Він ніяк не міг запам'ятати ім'я того кота.

Танк в результаті вони викрасти не встигли, бо той був відправлений до армії. А ось плівки з голосом олігарха записати вдалося. Ну, там де він нібито просить Петра Олексійовича офіційно подарувати йому танк, і той нібито погоджується. Те, що Петро Олексійович про те ні слухом, ні духом - розгрібати вже повинен був "журналіст". Дорого.

І, може бути, коли гроші в нього скінчаться, ми всі побачимо той злив плівок, може навіть серій у п'ять - але вже про танк.

Але якщо сценаристом буде хтось з Кварталу 95 і напише, що викрасти хотіли не один танк, а мільярд, а Порошенко нібито це дозволив - не вірте.

Танк був один.