"Фантазери" - Олена Кудренко

"Фантазери" - Олена Кудренко

"Будь-яка війна - це математика, її можна прорахувати. Те, що росіяни будуть відходити з України до кордонів 1991 року - скаже будь-який майор та будь-який старший офіцер. Якщо (!) не буде якогось політичного рішення. Вони втриматися просто не зможуть, навіть попри ту ж мобілізацію, у них просто не вийде. Єдине, що у них вийде - це до весни вибудувати лінію оборони по кордонах України та Росії 1991 року. Те, що Росія не зможе встояти після поразки - теж прогнозує більшість. Це буде так, як після Афганістану, радянський союз розвалився через деякий час...

Російські губернатори вже проводять заходи по риттю так званих "засічних ліній", лінії фронта. Це Білгородська область, Курська, Брянська. Після вичавлення росіян за кордони 1991 року такі ж самі заходи почнуть впроваджувати Воронєжська та Ростовська області..."

Роман Світан

Що я хочу з цього приводу додати: Росія отримає "чудову" нагоду змайструвати собі чергову історію з "Отєчєствєнной войной". Коли Друга Світова в російських підручниках з історії просто розсіклась на ДО 1941 та ПІСЛЯ, і події по перетину польського кордону просто загубилися в минулому для мільйонів росіян. Вони дійсно поняття не мають, що радянська армія взагалі співпрацювала з фашистами, і війна в російській свідомості почалася з нападу німців на СРСР.

А тут, дивіться, лінії "оборони" в Брянській області чи Курській - і звідси вони почнуть побудову нової сторінки історії. Звідси почнуть працювати російські "історики", що, бачите, Україна напала на Росію - а отже друга "Отєчєствєнная", як-то кажуть, "наліцо". Бо у закритій країні нічого такого неможливого по перепису історичних подій немає.

Хтось зараз вважає, що Путін відмінів свою щорічну пресконференцію в Кремлі, бо цього року йому просто нічого сказати. Але хіба це проблема для Росії? Подивіться на те, що конструюють їх засоби інформації, та що "гонить" їх президент щодо якоїсь малоросії, недоросії, новоросії, які начебто існували? Нічого сказати - це коли нікому написати промову в такому стилі. Тобто маячня. Північна Корея прекрасно викрутилась в цьому плані - вони там попросту видумують події, яких ніколи й не було. Але кого це там зупиняє або кому від цього соромно?

А друга "Отєчєствєнная" - це нова хвиля ряжених ветеранів, щорічних парадів та виховування нового м'яса для наступної війни. Тобто все по новому колу. Росіянин просто потребує якогось підживлення пропагандою, бо самодостатньою людиною в їх середовищі залишатись майже неможливо.

Це буде знову і знову, допоки цей анклав не розвалиться назавжди.