"Генштаб ЗСУ оновив щоденне зведення з втрат РФ" - Олег Шарп

"Генштаб ЗСУ оновив щоденне зведення з втрат РФ" - Олег Шарп

Там гарне число вбитих орків – 30000!

30000 – абсолютний рекорд втрат військовослужбовців у сучасних війнах.

▪️США втратили під час війни у Сирії, у 2014 – 2018 роки 24 солдати. Не 24 тисячі. Просто 24. Британія також втратила там 6 військовослужбовців.

▪️Під час війни у Перській затоці проти режиму Саддама Хусейна, США втратили вбитими 296 осіб. Це включаючи знамениту операцію "Буря у пустелі".

▪️Тільки втрати США у В'єтнамі – вищі. Там убитими чи зниклими безвісти американці називають 58,2 тис. чол. Але це за 8 років – 1965 – 1973. При цьому В'єтнам для Америки став психологічною травмою національного масштабу, від якої досі ще не всі оговталися.

У сучасних війнах Росія теж ні з чим подібним не стикалася:

▪️У Сирії з 2014 року Росія втратила загиблими 116 військовослужбовців.

▪️Під час вторгнення до Грузії втрати окупантів склали 215 загиблих та зниклих безвісти.

▪️З Чечнею Росія воювала двічі. Втрати загалом склали близько 11 тисяч. У Першій Чеченській війні – 5042, за період так званої контртерористичної операції – ще 6000 військовослужбовців.

▪️Варто, звичайно, відзначити, що в Чечні воювала ще нереформована армія. А не та чудо-армія, яку Путін зі своєю бандою розхвалювали, починаючи з середини нульових.

❗️Навіть за весь час окупації Афганістану Росія втратила лише 15 тисяч людей. Тобто в Афгані за 10 років війни Кремль пустив у витрати вдвічі менше бійців, ніж в Україні за три місяці. Причому Афган – це як В'єтнам для СРСР. Теж став травмою для цілого покоління.

‼️Насправді, все ще гірше. Якщо брати стандартне співвідношення вбитих і поранених під час військових дій – 1:3 – у сучасній війні, то втрати армії РФ наближаються до 120 тис. чол., і це схоже на правду.

⁉️Чи зупиниться Путін? Навряд чи на нього ці масштабні втрати справляють таке ж гнітюче враження, як на цивілізований світ. У Росії ще достатньо гарматного м'яса, щоб продовжувати агресивну війну проти нас.

Проте, є декілька "але"... Гарматного м`яса у них вистачає, а от техніка все старіша та старіша. Водночас, у наших - все новіша та новіша. Іншого шансу на довгі роки поставити на коліна Імперію зла у нас не буде, а тому їбашити їх та їбашити. У черговий раз: наші ресурси поповнюються, у русні - ні, ми мотивовані, русня - ні, ми переможемо, русня - ні.