"ГЕТЬМАН СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ГЕТЬМАН СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Петру Порошенко - 58. І незважаючи ні на що, Порошенко - в Україні. Ба-більше, щойно він поїхав на фронт - повіз якусь грандіозну партію техніки.

А пам'ятаєте як смерділи ротами ненависники Олексійовича у 2019 році? Як розповідали, що Порошенка посадять, пустять по миру, що він уїде з України і його прибічники будуть масово перевзуватися, що...

Та чи потрібно повторювати всю ту маячню, яку генерувала ЗЕботва всі три роки перед вторгненням, про загрозу якого не раз казали порохоботи?

Знаєте, пройдуть роки і образ Петра Порошенка буде сприйматися як образ української мрії. Подумайте самі.

Людина яка створила прибутковий бізнес, перетворила зачухану совкову кондитерську фабрику на європейський бренд, заробила мільйони. Людина яка була одним з лідерів ДВОХ революцій. Ще Дмитро Чобіт писав, що без телеканалу Порошенка Помаранчевий Майдан ніколи не відбувся б.

Порошенко - президент, за якого була зупинена російська навала і були здобуті ПЕРШІ в історії Незалежної України перемоги української регулярної армії. Звільнення Слов'янська та Краматорська, Костянтинівки, Авдіївки - вони досі наші. Звільнення Маріуполя, Бахмута, Сіверодонецька та Лисичанська - вони були втрачені, за того хто шукав мир в очах Путіна.

Порошенко створив сучасну українську армію. За Порошенка армія вдягнулася в укропіксель і берці на мембрані, які носить досі. За Порошенка армія отримала сухпай у вакуумпакетах - я не бачив іноземний сухпай який був би кращім.

Зрештою, саме за Порошенка гасло "Слава України - Героям слава" стало офіційним.

За Порошенка була запущена децентралізація. За Порошенка Нафтогаз і Укрзалізниця стали перибутковими. За Порошенка прибутки показав навіть океанський флот. Можна лише уявити скільки там крали до Порошенка.

За Порошенка Україна припинила купувати російський газ і злізла з російської газової голки. За Порошенка Газпром став винний Нафтогазу, хоча завжди було навпаки.

За Порошенка Україна отримала безвіз з Європою. За Порошенка Україна здобула Євроассоціацію. За Порошенка Україна стала країною-аспірантом НАТО. Банківська система Україна показала рекордні прибутки теж за Порошенка. В Україну прийшли інвестори, найбільш видомий - РейнЕйр.

Зрештою, "проЗЗоро" та Е-декларування запущені були також за Порошенка.

Про автокефальну церкву навіть згадувати незручно. Зараз багато говорять про очищення України від Московських попів. Я подивився як би це вдалося робити без Православної Церкви України, визнаної Вселенським патріархом і низкою інших патріархій?

Зрештою, відставка не стала для Петра Порошенка фіналом - він досі в грі. Європейська Солідарність - найбільша опозиційна партія - і лишається такою попри весь тиск влади. За чотири роки у ЄвроСолідарності не виявилося жодної "тушки" - це вже говорить багато про що.

За Порошенком - партія. За Порошенком - фракція у парламенті. За Порошенком - соратники і партнери. За Порошенком - мільйони прибічників і виборців. Чотири роки влада застосовувала весь свій арсенал - оббріхували, викликали на допити, чинили свавілля. Причепилися навіть до картин з колекції Петра і Марини Порошенко.

Заблокували дружні телеканали. Намагалися перешкоджати відрядженням за кордон. Але Порошенка все це не зламало. Порошенко купував апарати ШВЛ та костюми біозахисту під час пандемії КОВІД. Порошенко забезпечує ЗСУ вантажівками ДАФ, автонавантажувачами Фоден, безпілотниками "Посейдон" і "Валькірія", броньовиками Шилд, і ще багато-багато чим.

І прибічники і вороги називають його коротко і влучно - гетьман. Одні з повагою, другі з ненавистю. Але. Не кожного в Україні так назвуть, навіть коли ти не голова держави.

Що побажати Петру Олексійовичу? Певно, здоров'я. Міцного. Залізного. Бо все інше він забезпечить собі сам. Собі і нам.

Політиків судить історія, а в історію Петро Порошенко себе уже вписав великими літерами.