"Голодомор..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Голодомор..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Власне зараз уже і доводити нічого не треба. Дивимося як окупанти завдають авіаудару по дитлових будинках в Чаосвому Ярі, Києві, Харкові, Львові та по всій Україні. І все очевидно.

Достатньо просто знати історію. Україна шалено опиралася Москві. І червоній Леніна і імперській Денікіна. Україна чинила опір в "чотирикутнику смерті". Навіть розгромлена Дієва армія УНР продовжувала ходити в Зимові походи. А на місцях панувала Отаманщина, сузір'я повстанських загонів чи чинили запеклий опір і імперцям, і більшовикам. Аби переламати ситуацію червоним прийшлося іти на створення української автономії, українізацію і НЕП. Більшовикам пощастило, загони повстанців не були об'єднані і діяли кожен на власний розсуд. Горліс-Горський у "Холодному Ярі" гарно описав як штаб Петлюри "керував" повстанцями. Коли ж повстанці були остаточно вибиті...

Якщо ви порівняєте мапу смертності й Голодомор і мапу поширення повстанського опору отаманів, ви відкриєте що ці мати дуже схожі. Очевидно, найбільше голодом мордували ті райони, де був сильнішій опір. Задача була не знищити українців, а перетворити їх на рослин. Зламати здатність до опору. Зберегти людський ресурс, але зробити його керованим і покірним.

Більшовикам майже вдалося...

А всього цього могло й не бути. Просто пам'ятайте що про пари десятків тисяч червоних рил Антонова-Овсієнка Україна гетьмана Павла Скоропадського готувала до розгортання 200-тисячну кадрову армію. Запорізький корпус навіть почав отримувати призовників і розгортати полки. Масова мобілізація була запланована на листопад 1918 р... Але соціалісти Винниченка і Петлюри влаштували переворот. Голодомор став одним з наслідків.

Фінни не влаштовували переворотів проти Маннергейма, Фінляндія зараз розвинута європейська країна. Українці свого "Маннергейма" повалили, обравши владу письмеників-фантастів та журналістів-ліваків. І получила Голодомор.

Ці паралелі не випадкові. Але на щастя, зараз нам вдається виправляти помилки минулого. І опиратися ворогу спільно.

Москва з радістю прожене нас через Голодомор ще раз. Але ми не дозволимо.