Градус протистояння з Заходом у Росії - найбільший з 1979 року

Градус протистояння з Заходом у Росії - найбільший з 1979 року

Путін нападе? В 2014 році це стало реальністю. Старий комуніст Рижков на засіданні Держдуми сказав все, що від нього було потрібно і дозвіл захищати неіснуючого Януковича було отримано.

Потім був "референдум" в Криму. Потім захоплення облджерадмінвстрацій га сході і півдні України невідомими "гіркіними", потім істеричні бабусі атакували танки. Потім на сході почали використовувати товари з воєнторгів. Це не напад? Він давно напав.

Путін нападе? А хто оточував наших добровольців під Іловайськом? Звідки буряти під Авдєєвкою взялися, а чеченці під Дебальцеве? Хто отримав по морді під Ізварино? З ким підписували Мінськ?

Путін нападе? За ці 8 років завдяки цьому очікуванню було створено українську волонтерську спільноту. Потім батальони. Потім армія стала Армією. Потім ми отримали першу нелетальну зброю. Загроза зростала, отримали летальну.

Путін нападе? Але тепер є багато офіцерів, яких вчили в країнах НАТО. Армія отримала Джевеліни. Потім Бар'яктари. Тепер - Стінгери. Англійські та польські "іграшки", які зупинять танки та гелікоптери. Маємо вже і на озброєнні у небі теж сучасні гелікоптери, а на морі - військові катери зі США та Британії. Наш кордон поступово закривається на замок. Наші військові мотивовані.

Путін нападе? Подивіться на курс гривні, який, після необхідності інтервенцій нбу в січні, зупинився на минулорічному рівні. Подивіться на щотижневу циркуляцію західних лідерів та дипломатів в Києві та на Донбасі, світ з нами. В тому числі і фінансово. Почитайте щоденні істеричні публікації російських пропагандистів про те, як завтра десятки десантних кораблів РФ висадять Батальонні групи десантників під Одесою. А берегова охорона не зробить з них консервні банки з батальонами двохсотих? Білорусько-російські вояки форсують Прип'ять на Чорнобильські ліси та Поліські болота? Минні поля під Маріуполем? Чонгар та Перекоп?

Путін нападе? Вони це зроблять без чергових гробів до Пскову та Тули? Без ковідних госпіталів в російській армії на кордоні? Без гелікоптерів, що впали і купи палаючого заліза на кордоні? Без зупиненого свіфт та висланих дітей росіян з заходу? Без заблокованих північних та південних потоків? Без інтернету та смартфонів, без чартерів до Туреччини та приватних літаків до Монако? Він готовий втратити все, що будував 20 років і бути збитим власними поплічниками?

Безумовно, градус протистояння з Заходом у Росії - найбільший з 1979 року. Безумовно, Росія в шоці від руху України на Захід. Безумовно, російська армія - друга в світі. Але - час пройшов.

А ті, хто чекають на це - хай ще побудуть біля вікон. Без паніки

Слава Україні!

Красовицький