Громкий скандал в Пекине

Громкий скандал в Пекине

Как сообщает Inside The Games, один из российских фигуристов, взявших золото для команды ОКР в командном турнире Олимпийских игр-2022, перед поездкой в Пекин сдал положительную допинг-пробу на наркотики.

В составе сборной ОКР на Олимпиаде в Пекине в командных соревнованиях выступали Марк Кондратюк, Камила Валиева, Анастасия Мишина, Александр Галлямов, Виктория Синицина и Никита Кацалапов.

Международный олимпийский комитет отложил церемонию награждения призеров в командном турнире по фигурному катанию для проведения юридических консультаций с Международным союзом конькобежцев.

Если сборная ОКР потеряет первое место, то золото перейдет к США, Япония станет второй, а фигуристы из Канады получат бронзу.

*******

Пам`ятаєте, як у балалайців палало, коли українські фігуристи не захотіли встати після виступу їх Каміли Валієвої?

Так от, російською фігуристкою, яку підозрюють у вживанні допінгу і через яку збірнiй Олімпійського комітету Росії (ОКР) відклали вручення "золота" Олімпіади-2022 у командному турнірі, виявилася саме ця Валієва, повідомляє авторитетний сайт Inside The Games, який спеціалізується на олімпійській тематиці. У допінг-пробах Валієвої було виявлено триметазидин.

Ситуація серйозно ускладнюється тим, що Валієвiй 15 років. За правилами Антидопінгового кодексу, спортсмени молодші за 16 рокiв не можуть бути визнані винними в порушенні антидопінгових правил. Рішення буде озвучено 10 лютого.