"ХАМАС влаштував широкомасштабний наступ на Ізраїль" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ХАМАС влаштував широкомасштабний наступ на Ізраїль" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Моя думка така. Вже більше року в світі експерти просторікують про інший військовий конфлікт, який відволіче весь світ від України і перемикне увагу на себе. Дуже схоже що це воно.

Просто здогадайтеся, звідки у ХАМАС раптом стільки зброї і бабла на аж таку кількість бойовиків? І як такий наступ став новиною для всесильного Моссаду? Так, той самий Іран може побоятися надати зброю Москві напряму - але він може допомогти Москві іншими "послугами".

До речі, сьогодні день народження Путіна. Не забули?

Прогноз мій такий. Ізраїль переживав ще й не таке. В Ізраїлі нема Андрюши Огайського-Луганського, який буде просторікувати про "право громадян не захищати свою країну" - і бути не може. Таких там на показують на "мономарафонах". В Ізраїлі не престижно бути поплічником Андрюши Луганського і просторікувати про "операцію бусик", "ефективний рекрутинг" і плакатися "але ж питання він ставить правильні!" В Ізраїлі "правильні питання" ставлять ті хто свою країну захищав і після того як завершується чекрговий цикл захисту. Бо захищають практично всі. Не питають треба захищати чи ні - спершу захищають, а вже потім...

Ставати на захист своєї країни зі зброєю в руках в Ізраїлі норма навіть для дівчат. Нормою була навіть коли в кібуцах черствий хліб на шматки ділили і лягали спати в брудних сорочках, але біля вичищеної зброї.

В Ізраїлі президентами обирають генералів і політиків з історією, а не коміків. В Ізраїлі розвивають власну економіку а не просторікують "нащо її розвивати, її ж розстріляють - треба все канючити у Заходу" - як ЗЕботва у нас.

Ізраїль відіб'ється. Навіть не сумніваюся.

А чи зміняться обсяги допомоги Заходу для нас? Не знаю. Багато чого залежить від нашої дипломатій. От чесно, на переговори Порошенка з топ-політиками Заходу і на розмови генерала Залужного з генералом Брауном, я сподівань маю в десятки разів більше ніж на неголеного гундосика в засаленій флісці, що звик перед лідерами країн Заходу лише бикувати.

На жаль, Україна - не Ізраїль. А стати Ізраїлем нам - доведеться. Інакше не виживемо.