"Хай воно краще мовчить..." - Тамара Горіха Зерня

"Хай воно краще мовчить..." - Тамара Горіха Зерня

"За попередньою інформацією, діти не постраждали. Дві виховательки отримали контузію"

Росіяни обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській.

Я слабко собі уявляю дітей, які не постраждали від того, що у їхню ігрову кімнату прилітає бомба. Вони отримали переляк на все життя.

А як виміряти страждання батьків, які почули вибухи і бігли через Станицю до садочка, не знаючи, що з дитиною?

Хто там говорив, що маніяки відповзають? Нікуди вони не відповзають. Ця мертвечина буде убивати, доки ворушиться.

Багато хто цікавиться, чому Зеленський мовчить про обстріли прикордонних міст і куди він поплив.

Згадаєте моє слово, хай краще мовчить.

Ну і терпіння нашій береговій охороні, щоб безпечно покатали на кораблику і безпечно відправили на суходіл.

Мені якось байдуже, яким місцем на Зе сидить бронік. З його зростом і фактурою він матиме кумедний вигляд у всьому, навіть у балетній пачці.

Цей маленький фактурний чоловічок з дитячими ручками і ніжками перестав би бути смішним тільки в одному випадку: якби він бився за Україну. Якби не їв і не спав, постарів, завів літрові мішки під очима, але до хрипоти говорив би і говорив на всіх можливих майданчиках про нас і від нашого імені.


Точно так, як робив його попередник. Але що це я... Пороха не переобрали, бо у нього був м'ятий костюм. І обираючи між смертельно втомленим дядьком і молодим свіжим огірочком люди обрали огірочка. Тепер не знають, куди його, гм, покласти.

Минула доба від обстрілів десятків пунктів на сході, Вова мовчить. Вже весь світ заглянув у діру станичного садочка, Вова мовчить. Росіяни виводять на трибуну Радбезу опудало, яке звинувачує український військових у злочинах проти людства, а Вова на морі.

То хоч Азовське було, чи на Дніпрі знімали?

Тепер от росіяни розкопують "масові захоронення" на Донбасі, а від нашого знову ні пари з вуст. Хоча кожна година мовчанки переконує світ у тому, що "тут щось не чисто". Це такий твій "знак согласія", Вова?

Я хотіла до цього допису знову прикріпити фото розбомбленого садка. Але хай краще буде ось ця. Пам'ятаєте, чому він тоді на коліна вкляк і у чому звинувачував ПП?


То хто тепер не закінчує війну, а?