HELGI`s NEWs - 28.03.2018

HELGI`s NEWs - 28.03.2018

1. Помпео анонсував спільні з НАТО заходи проти РФ через її агресію проти України вже наступного тижня.
NB. Нагадаю, 3-4 квітня у Вашингтоні відбудеться зустріч очільників МЗС країн-членів НАТО. Я так розумію, нові антиросійські санкції головні союзники України приурочать до перемоги Порошенка, бо Вова Зеленський все одно не знатиме, що з ними робити.)

2. 1 квітня до Одеси прибудуть два чергових кораблі НАТО - фрегат Королівських ВМС Канади "Торонто" і фрегат ВМС Іспанії "Санта Марія"
NB. Це для того, щоб росіянам у своє професійне свято (День дурня) не припало на думку валяти дурня у Чорному чи Азовському морях.

3. Порошенко: "Я чотири роки не виводив дивіденди. Сьогодні обсяги моєї благодійної допомоги - півтора мільярди гривень. Значна частина з них – це підтримка української армії".
NB. Справжні бариги - вони такі! А не бариги у цей час шуткують про те, що Україна - повія та харчуються з рук свого Бєнєфіціара.

4. Данія у черговий раз відмовила у будівництві "Північного Потоку-2" у своїй економічній зоні.
NB. Я не берусь казати, коли росіяни реалізують цей проект (він може бути відтермінованим на роки), але респект маленькій Даніїї, яка продемонструвала великій Німеччині приклад того, як моральні принципи можуть долати матеріальні профіти.

5. Столтенберг: двері НАТО продовжують бути відкритими для України.
NB. Ранок в хату, нам до НАТО. Порох сказав, що за його другого терміну будемо в Альянсі - значить будемо. Альтернатива? Стати на коліна перед Путіним та вибачитись перед Кадировим.

6. Розвідка: РФ планує поширити фейкові дані екзит-полів під час виборів.
NB. Ми добре пам`ятаємо, як на росТВ Ярош вигравав президентськи вибори. Цього разу їх "виграє" Бойко чи Медведчук - до ворожки не ходи. Але то вистава для місцевої отари, не переймайтесь.

7. В Україні з квітня знизиться ціна на газ для всіх споживачів.
NB. Дорогого газу на світовому ринку взагалі вже не буде. Докладно тут: 

8. Порошенко збільшує відрив від Тимошенко – опитування Разумкова.
NB. Відповідно до цього опитування, Порох залишив далеко позаду ЮВТ та майже наздогнав Зє-Лєніна. А якщо врахувати, що дослідження проводила контора головного політтехнолога коміка-кандидата, я б поставив на те, що Гарант вже на першому місці. І у той час, коли Зє-Лєнін продовжує виставляти смішні (як йому здається) фоточки на своєму акаунті, Президент 18 годин на добу працює та пояснює людям, що Україна - не 95-й квартал і не поле для експериментів по приколу. Взагалі дивуюсь, звідки у нього беруться сили. Маклауд, який потрібний Україні.

9. Пишуть, що Мороз передумав йти у президенти.
NB. Хто це?

10. «Укроборонпром» заявляє, що вирішив критичні проблеми заміщення російських деталей.
NB. Ось і "волшєбний пєндєль" допоміг. Хотіли вдарити по Президенту, а допомогли оборонці.

11. Мексика завдає удару по Кремлю - повертає Москві її "гордість авіабудування" - суперджет "Сухий". Одночасно "Ford" заявив про згортання свого виробництва в РФ.
NB. Немає в Росії ніякої гордості окрім творів якутського скульптора. Вони там пишуть, що в Україні "все розвалюється", а тим часом українські літаки витісняють російські не тільки на Близькому Сході і у країнах ПСА, але й у такій "прикормленій" Москвою країні, як Індія.

12. ЄС може відкласти Brexit до квітня 2020 року - The Guardian.
NB. @VonzalesDelGado Найкраще Брекзіт охарактеризував один американець: «Я етнічний американський індіанець і знаю, як довго британці йдуть». Трошки не політкоректно, але...

13. Парламент ЄС проголосував за заборону пластмас одноразового використання, включаючи соломинки, ватяні палички, столові прилади і мішки, починаючи з 2021 року.
NB. Я у шоці, бо без цих речей моє життя вже ніколи не буде "прєжнім" - проте, краще жити без ватяних паличок, аніж з ватяними скрепами.

14. З приходом весни починаємо наводити лад у тілі, душі та домівці. З тілом кожен розбереться сам; душа стане щасливою тоді, коли перестане просити те, чого у неї немає, і почне радіти тому, що є; а от щодо домівки, дозволю дати одну пораду: при викиданні з неї мотлоху, головне - не почати його розглядати! Але нам своє робити - тоді поборемо. Доброго ранку, друзі!

Helgi Sharp