"Хтось продав наші життя і нашу безпеку за власні амбіції" - Олена Кудренко

"Хтось продав наші життя і нашу безпеку за власні амбіції" - Олена Кудренко

Вчора з дітьми робили домашку по українській мові, писали твір на тему "що не купиш за гроші".

Щоб швиденько, написали загальновідомі істини - що не купиш кохання та щастя. Те, що можна написати шкільній вчительці - і щоб це не перетворювалось в політичний допис в фейсбуці.

... Але ж задумалась, що для українців зараз найважливіше - безпека. Бо якщо втратиш життя, то не буде ні кохання, ні щастя, ні грошей, ні можливості спробувати купити на них те кохання і щастя, нічого не буде.

А безпеку можна спробувати купити - озброївши армію, встановивши ППО, закривши небо, захистивши енергетику. І тоді буде життя - а значить, можливе все інше.

Життя можна втратити зараз за хвилини. Але хтось продав його за можливість і надалі робити бізнес з росіянами, продав за спогади про спільне з росіянами минуле. Продав за можливість і надалі бути в ейфорії від російської пропаганди. Продав за можливість освоювати бюджетні гроші, робити оборутки, виводити награбоване в офшори.

Хтось продав наші життя і нашу безпеку за власні амбіції. В той час як можна було купити за гроші знання і інвестиції. Ракети і літаки. ППО і танки.

Ото було би щастя, ото було би кохання. Ото була би безпека.