"ISW: щоденне зведення про те, що відбувається на фронті в Україні" - Олег Шарп

"ISW: щоденне зведення про те, що відбувається на фронті в Україні" - Олег Шарп

Американський Інститут вивчення війни (ISW) опублікував щоденне зведення про те, що відбувається на фронті в Україні. Ключові висновки експертів:

Російські війська, ймовірно, трохи просунулися на північ, захід і південь від Попасної, щоб продовжити наступ на Сєверодонецьк з півдня. Експерти вважають, що Росія продовжить спроби оточити Сєверодонецьк та Лисичанськ.

Російські джерела можуть перебільшувати кількість українських військових, які залишили "Азовсталь" - або щоб потім домовитися про обмін максимальної кількості полонених, або щоб уникнути неприємного визнання, що лише "сотням" українських солдатів вдавалося утримувати територію заводу під контролем стільки часу.

Надходять повідомлення, що російські війська повернули собі деякі позиції, загублені внаслідок контрнаступу України на північ від Харкова. Але експерти вважають, що російські військові незабаром завершать свій відступ з-під Харкова.

Російські сили, мабуть, готуються до великого контрнаступу українських військових та затяжного конфлікту на південному напрямку.

Чергова зустріч "групи країн Рамштайн" відбудеться 23 травня. Участь підтвердили понад 40 країн. Під час другого засідання міністрів оборони буде проаналізовано подальші потреби Збройних сил України.

Головувати, як на першій зустрічі, так і до нашої повної перемоги, буде цей гарний хлопчина, якого ви бачите на фото. Такі слова на вітер не кидають.