"Кілька думок..." - Олена Кудренко

"Кілька думок..." - Олена Кудренко

- Що робить Зеленський? Можливо, він і сам не розуміє, що робить, але виглядає це як намагання посварити Україну з союзниками та втратити ту допомогу, яку вони нам зараз надають. Така риторика та зверхність разом з деякою зневагою - скоріше з подачі Єрмака. Це виглядає як завдання з Московії, яке конче треба комусь зробити;

- чи реальна загроза, і чи не "нагнітає" Америка? Загроза реальна, але вона може стати НЕреальною саме завдяки нам самим, Америці й союзникам. Що вони й намагаються зробити. Коли Зеленський каже, що хтось там перебільшує - то він при цьому не працює над тим, щоб загроза зникла. Працюють інші. І коли вони зроблять вторгнення неможливим, чи невигідним для Путіна - Зеленський скаже: "а що я вам казав? Ніхто й не збирався нападати".

 Це ж скажуть проросійські клоуни в регіонах, які зараз цю загрозу заперечують. Це як сталося в 2014-му - частина нації втримала небо ціною свого життя, а дехто не помітив, і тому йому вважалося, що ніякої агресії росіян і не було.

Що ж, зручна позиція...

- "нагнітання", як його називають - це називання речей тими, що вони є. І я теж вважаю, що загроза реальніша, ніж будь-коли. Просто загрозу можна мінімізувати - і тоді її не буде. А можна нічого не робити - і тоді кожен з нас побачить її наживо. Але я про це написала в попередньому пункті.

Можливо (це моя суб'єктивна думка) варто нагнітати спеціально, може й ще більше, бо це корисно для деяких речей:

- залякати самого Путіна. Бо він звично хотів поторгуватися. Не вийшло.

- Показати самій Росії, що її погрози сприйняли серйозно і будуть відповідати реально.

- Перемогти Путіна психологічно;

- Донести інформацію про загрозу до ВСІХ, щоб ВСІ помітили війну. Багатьом це корисно. Це і про країни, і про наших ("прости Господи") співгромадян.

Взагалі подивіться, як часто ми чуємо: " ми програємо інформаційну війну!"

В даному випадку інформаційну, психологічну, репутаційну війну починає програвати сама Росія.

І неймовірно, що на відверте намагання нашого тимчасового президента посваритися з союзниками - вони на нього не дуже й зважають. Бо правильно тут друзі пишуть: Україна - не Зеленський, а Зеленський - це ще не вся Україна.