Кабінет міністрів погодив призначення Роллінза головою «Укрнафти»

Кабінет міністрів погодив призначення Роллінза головою «Укрнафти»

Кабінет міністрів погодив призначення Марка Роллінза на посаду голови «Укрнафти», повідомляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передають "Спектр новости" з посиланням на radiosvoboda.org.

Він закликав наглядову раду «Укрнафти» негайно підписати з ним контракт.

«Я зустрівся з міністром, і з головою правління НАК «Нафтогаз України», і з особою, яка виграла конкурс на керівництво компанією «Укрнафта». Пан Роллінз погодився, щоб у контракті була чітка норма про те, що голова правління компанії «Укрнафта» бере на себе відповідні зобов’язання щодо ефективного управління компанією і виплату дивідендів, що належать державі», – заявив Яценюк у середу, 16 вересня, на засіданні уряду.

27 липня акціонери найбільшої нафтовидобувної компанії України «Укрнафта» обрали новим головою правління підприємства громадянина Великобританії Марка Роллінза. За його кандидатуру на зборах акціонерів проголосували 99,97% кворуму.

10 липня у «Нафтогазі України» повідомили, що Номінаційний комітет Кабінету міністрів обрав переможцем конкурсу на заміщення посади голови правління ПАТ «Укрнафта» громадянина Великої Британії, який обіймав керівні посади у найбільших нафтогазових компаніях світу, але не називали прізвища.

Як поінформували в «Нафтогазі», загалом у конкурсному відборі взяли участь понад 80 претендентів із України, Великої Британії, США, Румунії, Єгипту, Марокко, Грузії, Норвегії й Данії.

«Укрнафта» є найбільшою газо- і нафтовидобувною компанією в Україні. 42 відсотки її акцій належать групі «Приват» українського бізнесмена Ігоря Коломойського, 50%+1 акція – в «Нафтогазу України».