Кабінет міністрів виділив 24 млрд грн на покриття житлових субсидій цього року - Яценюк

Кабінет міністрів виділив 24 млрд грн на покриття житлових субсидій цього року - Яценюк

На компенсацію часткової оплати житлово-комунальних послуг громадянам, що оформили субсидії, цього року виділили 24 млрд грн з бюджету, а 2016 року виділять понад 40 млрд грн.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час "10 хвилин з прем'єр-міністром", передає 5.ua.

Після спрощення системи надання субсидій, за словами прем'єр-міністра, їх оформили вже 2,7 млн українських сімей: "Майже 9 млн громадян оформили субсидії і отримуватимуть допомогу від держави в покритті своїх витрат на оплату житлово-комунальних послуг". Також Яценюк нагадав, що "субсидія призначається у тому випадку, якщо в середньому ви платите більше, ніж 10% від вашого місячного доходу за житлово-комунальні послуги. Усе, що вище цих 10%, повністю компенсує держава".

Як відомо, за даними Державної служби статистики, без урахування тимчасово окупованої території Криму та Севастополя і частини зони проведення АТО на сході України - а дані щодо Донецької і Луганської областей можуть бути уточнені - в січні-липні 2015 року субсидії призначено 2 млн 129,9 тис. сімей, що становить 83,7% загальної кількості тих, хто звернувся по допомогу, і вчетверо вищі за показник за січень-липень-2014. При цьому 53,7% сімей, які отримали субсидії в січні-липні-2015, складаються з однієї людини. Також, за даними Держстату, загальна сума субсидій, призначених для компенсації витрат сімей на оплату житлово-комунальних послуг в Україні, в січні-липні 2015 року становила 520,9 млн грн, і це в 10,3 разу, або на 470,2 млн грн, вище показника січня-липня 2014 року.