"Кабмін зриває конкурс з обрання нового голови НАБУ" - Антон Швец

"Кабмін зриває конкурс з обрання нового голови НАБУ" - Антон Швец

Через те що не формують комісію з обрання нового голови у відповідний строк. Згодом це порушення закону дозволить будь-якому учаснику конкурсу за допомогою суду його зупинити чи взагалі відмінити. Останній день коли ще можна сформувати комісію – 15 лютого. Наступний вівторок.

Справа в тому, що конкурс на обрання голови НАБУ. На відміну від конкурсу на голову САП буде набагато складніше зупинити вже в процесі конкурсу. Кандидати від міжнародників зможуть прийняти всі необхідні рішення.

Тому реалізується рішення, яке делегітимізує весь конкурс взагалі. Або створює таку можливість. Реалізувати таку можливість можна буде у будь-який момент.

Але ж всі знають, що в нас ніякого Кабміну не існує. Кабмін це просто такий департамент Офісу Президента. Тому конкурс зриває Зеленський.

Але це якась надто красива гра для Офісу Президента. Не дуже щоб типова.

Взагалі таке рішення більш схоже на рейдерські атаки. Коли жертву рейдерства позбавляють навіть мотивації для захисту. Навіщо боротися за конкурс, якщо його можна буде відмінити в будь-який момент? Навіщо боротися за підприємство, якщо рейдери вже заблокували його нормальну роботу за допомогою інших засобів?

Кофє ідеш піть?

Саме руками Ігоря Коломойського зараз зривають конкурс на голову САП. Головою комісії з обрання голови САП є делегат від партії Коломойського. І вона ж там основний саботажник.

Коломойського можна зрозуміти. НАБУ та САП єдині структури в Україні, які ще продовжують розслідування по Привату та єдині які створюють проблеми Коломойському. Аналогічно можна зрозуміти Зеленського, бо днями НАБУ вкрило на хабару чергового депутата від Слуг Народу. Депутатів у Зеленського зараз не вистачає і без арештів.

План Коломойського та Зеленського зрозумілий. Вони зірвуть конкурс. Після закінчення строку повноважень Ситника вони тупо не пустять його у будівлю НАБУ. Тимчасово виконуючим обов’язки голови НАБУ стане Гізо Углава. Але його можна в будь-який момент позбавити громадянства України. Не кажіть мені що це неможливо. Для Офісу Президента та українських суддів немає нічого неможливо у юридичній площині.

Далі всередині НАБУ почнуть шукати лояльну людину або людину яка прогнеться. Весь цей час САП буде без голови. Та під фактичним підпорядкуванням генпрокурорки Венедиктової. Це типове рейдерство структури. Як за підручником. Зносимо підписанта, використовуємо рішення судів, зносимо наступного підписанта – все. Структуру паралізовано.

Зеленський бажав би мати підконтрольне НАБУ. Щоб легітимно розправлятися з політичними конкурентами. Але Коломойському вистачить і непрацюючого НАБУ. Того, яке не зможе комунікувати з ФБР та Високим Судом Лондону.

Заради свого захисту Коломойський буде знищувати будь що в нашій країні, що працює.

Це він вміє робити. Рейдувати щось це взагалі єдине що він вміє.

Плюс знищення НАБУ та САП остаточно делегітимізує українську владу в очах наших міжнародних партнерів. Це те що і потрібно Коломойському. Коломойський бажає щоб у Президента Зеленського не залишилось інших друзів окрім самого Бєні. Бо наші міжнародні партнери бажають бачити Коломосьйкого у тюрмі. А Бєня там себе бачити не бажає.

Коломойський крок за кроком конструює ситуацію в якій не він повинен звертатися до Зеленського, а Зеленський буде повинен звертатися до нього.

Після цього пастка спрацює.

Такі справи.

Ми не будемо на це так просто дивитися і не будемо сдавати останній незалежний від влади правоохоронний орган. НАБУ+САП+ВАКС повинні працювати. Це потрібно нам всім.

Ну і нагадаю про своє розслідування по Коломойському. Підписуйтесь на мій ютуб канал, ми будемо там висвітлювати всю цю ситуацію.


Упд. Кажуть у той самий час коли я писав пост Кабмін затвердив склад комісії. 

Тихенько провернути не вийшло.