"Капіталізм - дуже непогана штука" - Олена Кудренко

"Капіталізм - дуже непогана штука" - Олена Кудренко

Капіталізм - дуже непогана штука, бо буває так, що користь для підприємця сусідить з тим, що дійсно варто робити. Бо це когось врятує. Зараз допомагати Україні не просто людяно - це вигідно. Ну а нам важливий результат, чи не так?

"Жизнь сейчас в Вашингтоне кипит. Несмотря на то, что праздники, вчера, позавчера - они работали. И есть тут одно местечко, где находятся штаб квартиры многих из компаний (подрядчиков Пентагона). И в этом местечке ресторан - зал на сотни человек. Я был там со своим знакомым, специалистом по поставкам вооружений. Там весь зал забит, люди сидят в костюмах, галстуках, несмотря на то, что здесь жарища. И о чем-то оживленно разговаривают.

Знакомый мне говорит:

- Знаешь, о чем они сейчас говорят?

- Не знаю, откуда же я могу знать?

- Об Украине. О поставках оружия в Украину.

- Ну не может быть...

- Сейчас, смотри.

Он выходит на середину зала и на ломаном украинском провозглашает:

- Слава Україні!

И бурные аплодисменты. Некоторые кричат "Героям Слава!" Т.е. люди знают, чем они занимаются, и зачем они там находятся..."

(Ю. Швець)

Я дуже люблю американські фільми про бізнес). У них там розвинута така справа, як лоббі. А лобісти виробників зброї в США зараз на хвилі піднесення, це не має сумніву. У кожної такої компанії є свої підрядники, як каже той же Швець, є компанії, у яких в свою чергу під 500 підрядників. Тобто це такий вузол зацікавлених осіб - у виробництві зброї для українців - що кожен наввипередки вигризає своє місце в цьому процесі.

Так що американський капіталізм допоможе нам отримати перемогу. А людяність усіх інших додасть мотивації та сил.

P.S. Це ж не гопоту та бідняків з Бурятії гнати на війну в Україну, за плазмою чи стіралкою? Вбивши їм в голови міфи о "защітє родіны на дальніх рубєжах"?

Великі гроші іноді мотивують набагато більше. Ну а нам з ними просто по дорозі.