Кернес з Аваковим розігрують із себе Тимошенко з Януковичем

Кернес з Аваковим розігрують із себе Тимошенко з Януковичем

Влаштувавши чергову медійну війну, давні противники Кернес та Аваков, хочуть вони цього, чи не хочуть, підігрують один одному.

Сьогодні справи у головного міліціонера країни Арсена Авакова йдуть украй погано. Скандали у МВС щодо колишнього начальника ДАІ Олександра Єршова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря нанесли серйозний репутаційний удар по Арсену Борисовичу.  

А спроби виправдання виглядають геть дивно і ситуацію тільки погіршують. То міністр у "Фейсбуці"  вдається до патетичних роздумів - "журналісти самі спровокували", то його підлеглі порушують незрозумілі справи проти видання "Наші Гроші" (яке, до речі, і роздмухало скандал з Чеботарем). А потім несподівано пан Аваков переключається на більш актуальні теми, і, переплюнувши Москаля, видає чергову вишиватницьку обіцянку повністю заблокувати Донбас, що теж не додає йому зайвих балів. Тому зараз в медійному просторі він може позмагатися за нелюбов народну хіба що з Яценюком.

Разом з тим, головним рятівником Авакова став, як це не дивно, його заклятий "друг" Геннадій Кернес, який вчора приєднався до хору виказувачів, заявивши про причетність міністра внутрішніх справ до замаху на нього. Втім таке гучне звинувачення навряд чи нашкодить Арсену Борисовичу - український народ добрий і ментально схильний співчувати немічним і ображеним та недолюблювати багатих, холених і владних. Тому, такими сенсаціями Кернес лише відволікає увагу суспільства від його реальних прорахунків та підвищує рейтинг Авакову. І чим одіознішими та абсурднішими будуть ці заяви, тим більше це буде на руку Авакову, який попри патетично-романтичні речі про шкоду корупції, не може навести лад у себе під носом.

І навпаки, рейтинг мера незначно похитнувся на фоні українізації Харкова та повального захоплення українством, до чого аж ніяк не схильний Кернес. Однак у пригоді меру тут стає Аваков і силовий блок.

Суд над хворим Кернесом, де головним свідком є аваківський Антон Геращенко, як сказано на самому початку, апріорі додає меру, покривдженому та слабому фізично, ментального народного співчуття. Кримінальні ж провадження, відкриті за фактами багатомільйонних розкрадань на кернесівських комунальних підприємствах, взагалі важко назвати серйозними й швидше скидаються на бажання Авакова показати, хто зверху. Кернес там не має ніякого процесуального статусу, жодного його підпису під документами на розкрадання бабла немає.

І все це відбувається на тлі того, що Харків практично зливають під Кернеса. Аваков, який має впливи та великі інтереси в місті, не виставляє жодного реального конкурента на мерських виборах Кернесу. Скидається на те, що міністр і мер грають договорняк і їхня начебто показова боротьба є нічим іншим, як розігруванням патріотичної карти.

Источник: depo.ua