Колись популярного у США критика Трампа засудили за вимагання мільйонів доларів у компанії Nike

Колись популярного у США критика Трампа засудили за вимагання мільйонів доларів у компанії Nike

Американського адвоката Майкла Авенатті, який у недалекому минулому здобув популярність критикою тодішнього президента США Дональда Трампа, засудили до 2,5 років ув'язнення за спробу вимагання до 25 мільйонів доларів у компанії Nike, якій від погрожував поширенням шкідливої для неї інформації. Про це повідомляють ЗМІ.

Авенатті протягом певного часу заявляв, що може балотуватись у президенти США від Демократичної партії. Він часто з'являвся у ЗМІ США із коментарями спрямованими проти Дональда Трампа.

Новини про засудження Авенатті обростають коментарями. При цьому низка оглядачів звертають увагу на те, що у минулому адвоката підносили у провідних ЗМІ.

"Просто нагадую, що канали CNN, MSNBC, ABC, CBS, та NBC між 7-м та 15 березня, 2018-го року показали Авенатті, нині засудженого злочинця, 147 разів", - твітує дописувач консервативного американського видання The Washington Examiner Бекет Адамс, - "Найсмішніше, що Авенатті заявив у суді, що підлабузництво щодо нього у ЗМІ переконало його, що він недоторканий".

Том Беван, співзасновник консервативного видання RealClearPolitics вказує, що "канали CNN та MSNBC підлизувались до цього покидька, славили його, та перетворили його на національну знаменитість".

"Авенатті не надто важлива фігура у сучасній історі, але він є архетипом певного виду тенденції лібералів перетворювати бюрократичних інсайдерів, які перебувають на їх боці, на супергероїв та об'єкти поклоніння, і схоже, надто часто, це шкодить їм самим", - твітує Дерек Томпсон з видання The Atlantic.

"Суддя назвав дії Авенатті кричущими", - пише журналіст каналу NBC Том Вінтер.

“Пан Авенатті сп'янів від сили свого становища, чи від того, що він вважав силою свого становища. Він став тим, хто чинить так, ніби закони та правила, які стосуються усіх, не стосуються його", - наводить слова судді журналіст видання The Washington Post Девлін Барретт.

У 2019-му році Авенатті звинуватили у вимаганні у компанії Nike мільйонів доларів. Як повідомляла одна із заяв Мін'юсту США, Авенатті вимагав понад 20 мільйонів доларів у компанії Nike, погрожуючи у разі невиплати оприлюднити у ході прес-конференції інформацію, яка, за його словами, завдала би мільярдних збитків Nike. При цьому Авенатті наполягав на тому, що його заяви викликають надзвичайну увагу у ЗМІ, і як "сніжний ком" потягнуть за собою інші шкідливі для компанії наслідки. Авенатті заявляв, що представляє клієнта, який вимагав відшкодування з боку компанії, але при цьому Авенатті вимагав виплат собі особисто та своєму партнеру, а не їхньому клієнту.