Комітет Конгресу схвалив законопроект, де закладено більше допомоги Україні, ніж цьогоріч

Комітет Конгресу схвалив законопроект, де закладено більше допомоги Україні, ніж цьогоріч

Комітет Палати представників з питань асигнувань схвалив законопроект щодо фінансування програм Державного департаменту та зарубіжних операцій на 2022 фінансовий рік. В ньому заклали 481,5 мільйона доларів на програми допомоги Україні. Це на 28,5 мільйона більше, ніж у поточному році, повідомляє посольство України в США.

Зокрема, 125 мільйонів пропонують виділити для безпекової допомоги Україні за статтею «Міжнародне військове фінансування». Це також більше, ніж у 2021 році - на 10 мільйонів, зауважили у відомстві.

На додачу, у законопроект внесли правку, яка забирає в адміністрації США право звільняти від санкцій під умовою національного інтересу. Саме з таким обґрунтуванням у Білому домі вирішили звільнити від санкцій основну компанію, що відповідальна за діяльність Північного потоку-2 - Nord Stream 2 AG, а також її керівника Маттіаса Варніга.

Крім цього, профільний підкомітет з питань оборони схвалив законопроект щодо фінансування Міноборони США на 2022 фінансовий рік. Він передбачає виділення Україні 275 мільйонів доларів безпекової допомоги по лінії Пентагону за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні».