"Конкуренти" - Карл Волох

"Конкуренти" - Карл Волох

- А ти не знаєш, чому зелені так серйозно мочать Кличка? - питають мене останнім часом знайомі.- Він же, ніби, віддав ще два роки тому Єрмаку дуже серйозні міські фінансові потоки, та й загальноукраїнський рейтинг його невисокий, тобто, великої небезпеки він для янелохових амбіцій піти на другий термін не являє.

Спробую відповісти, як я це розумію. Тільки зауважте, що стосунки мої з Віталієм давно вже не містять попередньої теплоти й відвертості, тому, перевірити свою версію з ним я можливості не мав і мова йде про чисту (майже) speculation із мого боку.

Спочатку про соціологію. Чи знаєте ви, що прізвище актора, який грав головну роль у Слузі народу, почало з‘являтися в закритих опитуваннях задовго до самих виборів 2019 року? На відміну від нас із вами, аматорів і дилетантів, соціологи вже тоді розпізнали величезний електоральний потенціал «нового обличчя» на тлі цілодобового (протягом років) знищення репутації реальних політиків у головних медіа країни.

Розуміючи це, Слуги дуже ретельно відслідковують сьогодні можливих конкурентів «нізвідки», котрі на наступних виборах могли б сильно змішати їм карти. За моєю версією, таким «кролем із капелюха», котрий, до того ж, цілком здатний грати саме на електоральному полі Зеленського, може стати Володимир Кличко - популярний, дуже недурний, цілком прийнятний для російськомовного сходу країни, нічим не скомпрометований, та ще голлівудської зовнішності. До речі, ораторські здібності в нього значно ліпші, ніж у брата.

А тепер невеличкий інсайд. Цей потенціал розгледіли в ньому й певні кола на Заході. Тому, його вже деякий час спеціально навчають суспільним наукам, економіці та іншим важливим для майбутнього політика речам у Сполучених Штатах. Звичайно, тут може виявитися «нє в коня корм», як це сталося свого часу з Вакарчуком, але потенціал у хлопця точно є. І зелених він лякає. А оскільки його самого мочити точно немає за що (просто через відсутність політичного минулого), обстрілюють брата, намагаючись його максимально скомпрометувати.

П.С. Звичайно, факт, що в Україні високі політичні посади можуть отримувати люди, чиїм головним здобутком є спортивна популярність, характеризує нас як націю не надто цивілізовану. Та після обрання Зеленського навряд чи можна скомпрометувати нас іще більше.

П.П.С. Спеціально для сектантів: електоральні перспективи ПО я тут жодним чином знецінювати не планував, просто відповідаю на питання «чому мочать Кличка» й намагаюся передбачити появу нової зірки на політичному небосхилі