"Країна - спонсор тероризму" - Олена Кудренко

"Країна - спонсор тероризму" - Олена Кудренко

Наразі існує статус "країна - спонсор тероризму". Сюди до сьогодні відносилися Північна Корея, Сирія, Куба та Іран. І всі попередні роки Росія, яка розв'язала кілька кривавих війн, нехай і неоголошених, як спонсор тероризму була показово не поміченою.

Я так розумію, що наша країна ділиться на тих, хто вважає НАТО обов'язковим для нас кінцевим результатом, і тих, хто досі вважає цей союз нам не так вже і потрібним. Бо там емоції щодо "я нікогда нє хожу в гості бєз пріглашенія", чи як там було сказано лише кілька років тому? (А війна вже йшла, не забуваємо).  

Ок. У мене вони теж є, але навідміну від "гаранта", я розумію, що для того, щоб тобі відчинили, тобі треба було продовжувати туди йти, причому не з пустими руками. Це не наш союз - це союз інших країн. Вони хазяї - ми гості, тому вести себе як халявщики точно не варто було.

Але ж. Той факт, що Росія не була досі розцінена як країна-спонсор тероризму, а отже не були зроблені попередні висновки щодо того, хто ж у світі агресор - це не тільки наша вина. Я особисто теж ображена, що нас недооцінили після розвалу совка та відібрали у нас ядерну зброю. Де ж ваше вміння аналізувати? Хто ваші спеціалісти по кожній з країн, що вони вам про них розповідали, за що отримували посади та гроші? Хто ваші експерти, історики?

Союзи потрібні задля захисту від агресії, а ще більше - задля недопущення її початку на територіях тих, хто в цей союз об'єднався.

Від кого забігла в НАТО Фінляндія? Від Куби? Від Північної Кореї? А Швеція? А та ж, прости Боже, Угорщина? Від Сирії? Чи від Ірану?

Начебто зрозуміло, що тепер від Росії (не Угорщина, інші). Хоча й Угорщина була би згвалтована "русскім міром", бо їм, росіянам, байдуже на твою лояльність. Тобто тут з якого боку подивитись - і ми винні в тому, що дійшли до дверей з простягнутою рукою, і тепер соромно. Але ж і вони вигодували монстра, для боротьби з яким і потрібен цей оборонний союз, принаймні Європейському континенту точно. Для всіх нас саме Росія є очевидним агресором.

Просто визначати агресорів потрібно вчасно.

Всім.

І нам також, безперечно. Але ми вже платимо за це надвелику ціну.