"Країна 404" - Павло Бондаренко

"Країна 404" - Павло Бондаренко

Коли московські брехливі пропагандисти починають вити про відсутність в України державності, мені стає смішно. Бо якраз усе з точністю до навпаки. Саме їхньої країни ніколи не існувало юридично. Дивіться сюди.

Московського царства ніколи не було. 16 січня 1547 року московський КНЯЗЬ Іван ІV, якого в усьому світі за звірячу божевільну жорстокість називали «Жахливим», як пишуть московські «історики за викликом», урочисто «прийняв» титул царя. Тобто сам себе так назвав. Закортіло.

Але існують певні традиції, правила і закони. Мені б теж хотілося оголосити себе бароном або навіть графом. Але хто ж мені дасть? Титули не «приймають», їх на-да-ють або прнаймні виз-на-ють через певні аргументи. Титул Великого князя Київського за Рюриковичами визнавали в усьому світі за правом крові. Титул короля Данилові Галицькому надав Папа Римський. А тут - власним хотінням.

До того ж коронував Івана Жахливого московський митрополит, який не був канонічно визнаний Вселенським патріархом, тобто самозванець. Тому за Іваном титул царя за межами Московії довго ніхто не визнавав, що дуже його бісило. Але нічого, поступово звикли. Гроші та соболя допомогли.

2 листопада 1721 року Петро І проголосив себе імператором і Московське царство стало Російською імперією. Це самопроголошення також не було легітимним. Петро був ніким іншим як самозванцем. До того ж його навіть не патріарх коронував. За півроку до коронації Петро патріархію скасував. Тому Європа довго не визнавала за ним титулу. Але поступово звикла. Гроші та соболя допомогли.

Ви не повірите, друзі, але й Радянського Союзу з точки зору міжнародного права ніколи не існувало. Дата його створення – 30 грудня 1922 року є фікцією, яка не має стосунку ні до міжнародного права, ні навіть до «законів» самого СРСР. Бо ратифікації договору про створення СРСР так і не відбулося. Цю державу довго не визнавали. Потім звикли – гроші та соболя допомогли.

Відповідно, оголосивши себе правонаступницею СРСР, сучасна російська федерація теж є державою, якої з точки зору міжнародного права не існує. Держава 404. Така само, як ДНР, ЛНР, Абхазія, Придністровська Молдавська Республіка та інші "квазідержави".

Донині москві підтримувати визнання себе легітимною державою допомагали ліс і нікель; ядерна зброя і танки; нафта та газ. Але подивимося, наскільки державі 404 вистачить міцності після того, як вона полізла на рожен проти усього цивілізованого світу.