"Красти в умовах моновлади стали більше, тупіше й нахабніше" - Карл Волох

"Красти в умовах моновлади стали більше, тупіше й нахабніше" - Карл Волох

Я, здається, єдиний, хто робив за останнє десятиліття (разом із інститутом професора Бураковського) комплексне дослідження української корупції. Тому, мені найпростіше оцінити щирість міністра фінансів, коли він говорить про «найнижчу корупцію».

У нас шалений регрес порівняно з постмайданною владою в питаннях транспарентності влади (де ми вже були в 2018 серед світових лідерів). І шалений регрес у економічних результатах роботи держпідприємств (найяскравіше підтвердження крадійства влади). І неприхований регрес у певних інших ключових галузях, де Порошенку-Яценюку-Гройсману вдалося практично викорінити корупцію - наприклад, повернення ПДВ). І небачені досі зловживання в оборонці (мільярд баксів на зброю, заплачений півтора роки тому авансом, за який не поставили навіть їржавого цвяха, памʼятаєте?)

Я тут можу багато що перераховувати, але факт залишається фактом - міністр фінансів відверто й ганебно бреше. Що, мабуть, є найпершою й найважливішою умовою приналежності до зеленої команди.

П.С. Єдина зміна на краще: НАБУ Кривоноса працює ефективніше за НАБУ Ситника. Але, враховуючи традиційне шефство над органом американців, це навряд чи можна поставити в актив влади. Можливо, й навпаки: свідчить, що красти в умовах моновлади стали більше, тупіше й нахабніше